Politie Groningen

Maandag 28 juni 2010

Provincie Groningen, 28-06-2010

Leerling door het lint

GRONINGEN Op de Melisseweg in Groningen is woensdagmorgen een 14-jarige jongen uit Kloosterburen door het lint gegaan. De politie kreeg een melding dat een leerling van een school vernielingen zou aanrichten. Gealarmeerde agenten zagen dat hij inmiddels een gipsplaat en een stoel had vernield. De amokmaker moest voor verhoor mee naar het politiebureau. Wat de aanleiding was voor de woedeaanval is nog niet geheel duidelijk. Na verhoor werd de jongen overgedragen aan zijn ouders. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie rolt professionele hennepkwekerij op

GRONINGEN Woensdagmiddag heeft de politie in een voormalig bordeel in de Muurstraat een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam de kwekerij op het spoor na klachten over een sterke wietlucht. In de woning werden op twee verdiepingen ruim 1100 hennepplanten en stekken aangetroffen. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Met de energiemeter was geknoeid. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie stelt een onderzoek in.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit Groningen is woensdagnacht door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten controleerden de bestuurder van een snorfiets op de Eeldersingel in Groningen. Bij deze controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,85. Hierop is het rijbewijs van de beginnende bestuurder ingenomen. Hij mocht na het verhoor het politiebureau weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Narcomobilist aangehouden

MUSSELKANAAL- De politie heeft woensdagnacht een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Politieagenten controleerden de automobilist op de Aweg in Musselkanaal. Toen agenten vervolgens de deur openden roken zij een sterke wietlucht. Bij onderzoek troffen dienders een rokende joint in het handschoenenvakje aan. De bestuurder moest mee naar het politiebureau. Daar werd door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. Ook bleek dat de bestuurder geen rijbewijs had. Na verhoor kon de verdachte het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Controles op het water leiden tot boetes

LAUWERSMEER - De Groningse politie heeft zaterdag en zondag samen met de KLPD van 10.30 tot 17.00 uur controles op het Lauwersmeer verricht. Tijdens de controles werden 6 boetes uitgedeeld. Door het prachtige weer was het vooral in de middaguren druk op het water. De politie controleerde vissers op hun toestemming en gebruik van aas. Daarnaast werden bestuurders van snelle motorboten op hun vaarbewijs, registratie, brandblusser, drijfvesten en dodemanskoord. Er werden in totaal 37 snelle motorboten en 27 vissers gecontroleerd. Dit resulteerde naast de bekeuringen ook in diverse waarschuwingen.

Aanhoudingen na inbraak bibliotheek

MEEDEN - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen (17en 19 (2x) jaar) uit Winschoten aangehouden op verdenking van inbraak. Surveillerende agenten zagen dat bij de bibliotheek op Tussen Baide Meulens in Meeden twee knapen zich verdacht ophielden. Toen het duo de agenten zagen renden zij hard weg. Politieagenten konden beide knapen na een korte zoektocht achterhalen. Zij troffen in de omgeving nog een derde jongeman aan. Bij onderzoek bleek dat er een toegangsdeur van de bibliotheek open stond. Omdat de dienders vermoedden dat het trio in de bibliotheek hadden ingebroken moesten zij mee naar het politiebureau. Zij zijn voor verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Man gaat door het lint

WARFFUM Aan de Westervalge in Warffum is zondagavond een 44-jarige man uit Warffum door het lint gegaan. De politie kreeg een melding van een echtelijke ruzie. Toen gealarmeerde agenten met beide partijen had gesproken ging de 44-jarige Warffumer dusdanig door het lint dat hij geboeid moest worden. Hierbij bedreigde en beledigde hij de dienders. De amokmaker, die onder invloed van alcohol was, is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan het Hooghoudtstraat. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

DELFZIJL - Een 40-jarige motorrijder uit Delfzijl is zondagavond op de Hogelandsterweg, tussen Holwierde en de N33, gewond geraakt bij een verkeersongeval. Door een remactie voor een overstekend reekalf kwam de motorrijder ten val. Hij raakte gewond aan zijn benen. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadjer voor bedreiging aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagavond een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. Beveiligingsmedewerkers van het cultuurcentrum aan de Trompsingel betrapte de Stadjer toen hij zonder kaartje het cultuurcentrum probeerde binnen te komen voor een concert. Toen hij hierover werd aangesproken door het beveiligingspersoneel, bedreigde hij deze. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Man voor belediging van agent aangehouden

GROOTEGAST - De politie heeft zondagavond een 24-jarige man uit Niekerk aangehouden voor belediging. Agenten reageerden op een melding van crossende bromfietsers in het Notaristuun in Grootegast. Toen de dienders de 24-jarige man hierover aanspraken vond hij het nodig de agenten te beledigen. Hij moest mee naar het politiebureau. De verdachte kon na het afleggen van een verklaring weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt schennispleger aan

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op het Hoendiep in Groningen een 19-jarige jongeman uit Groningen aangehouden voor schennispleging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij bij een restaurant aan het Hoendiep aan een 17-jarige meisje uit Groningen zijn geslachtsdeel heeft getoond. Gewaarschuwde politieagenten konden de verdachte even later inrekenen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie stelt een onderzoek in. Het 17-jarige meisje heeft aangifte gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Man zwaar gewond na ongelukkige duik

HAREN Bij een bizar ongeval is zondagmiddag een 21-jarige man uit Groningen zwaar gewond geraakt. De politie en hulpverleninginstanties reageerden op een melding van jongeman die gewond zou zijn geraakt bij een eilandje op het Paterswoldsemeer. De Stadjer was buiten bewustzijn door omstanders uit het water gehaald. Vermoedelijk is de man na een ongelukkige duik in ondiep water bewusteloos geraakt. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het incident.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 27 juni op diverse plaatsen op snelheid.


- Veendam, Provinciaalweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1251, aantal overtredingen: 79, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Leens, Rijksweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1299, aantal overtredingen: 41, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.