Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 28-06-2010

Drie wielrenners gewond bij valpartij tijdens wielerronde Omloop Lies

BREDA: Bij de wielerronde Omloop Lies zijn zondagmiddag drie
wielrenners gewond geraakt. Door onbekende oorzaak ontstond er rond 13.15 uur een valpartij waarbij tien tot vijftien fietsers betrokken waren. De meeste van hen liepen schaafwonden op en konden hun weg vervolgen. Drie slachtoffers uit Rijen, St. Willebrord en Wuustwezel bleven echter achter in of bij een sloot langs de weg en zijn met ambulances naar het Amphia Molengracht in Breda en het
Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Hun verwondingen wezen op letsel aan nek, ribben en sleutelbeen. Met een halfuurtje vertraging kon de wielerronde worden voortgezet.

Verkeerscontrole Hoevenseweg Etten-Leur: zestien bekeuringen

ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagavond een verkeerscontrole gehouden. Tussen 20:30 uur en 22:00 uur werd gecontroleerd op de Hoevenseweg en omliggende straten. Daarbij werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen. Het merendeel van de processen-verbaal ging naar bestuurders die geen gordel droegen.

Rijense automobilist rijdt dronken tegen verkeersbord

RIJSBERGEN: De politie heeft zondagavond kort voor 22.00 uur een 60-jarige automobilist uit Rijen aangehouden wegens rijden onder invloed. Dat gebeurde bij een horecazaak aan de St. Bavostraat. Een getuige had gezien dat de man eerder, zo rond 20.30 uur, op de Hogestraat tegen een bord van de gemeente Zundert was gebotst en vervolgens doorreed. Vervolgens was de getuige in zijn auto achter de man aan gereden en ondertussen de politie gebeld. Gealarmeerde agenten constateerden dat de Rijenaar zichtbaar onder invloed van alcohol was; zelf verklaarde hij zes flesjes bier gedronken te hebben.

CHAAM: Een 35-jarige man uit Ulicoten is maandagmorgen kort na 01.00 uur aangehouden op de Bredaseweg. Hij reed slingerend en dat viel surveillerende agenten op. De man weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Het niet meewerken aan een alcoholtest is een misdrijf en wordt doorgaans door justitie zwaar bestraft.

Politie arresteert masturberende naaktloper wegens bedreiging

BREDA: Een 50-jarige man uit Etten-Leur is zondagavond rond 22.30 uur aangehouden wegens openbare schennis. De man was naakt en masturbeerde bij de Galderse Meren. Toen een voorbijganger - een 35-jarige man uit Breda - hem daarop aansprak, volgde een scheldpartij waarbij de verdachte uiteindelijk de Bredanaar bedreigde. De man deed daarvan aangifte. Tegen de man uit Etten-Leur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen overvallen Boerenbond in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Twee gewapende mannen hebben maandagmorgen rond 09.00 uur een gewapende overval gepleegd op de Boerenbond aan het Trivium. De mannen drongen het pand binnen en bedreigden de aanwezige
personeelsleden met vuurwapens. Een van hen werd gedwongen de kluis te openen en met een geldbedrag zijn de overvallers vertrokken. De politie stuurde direct na de overval een SMS-Alert met de vraag om meer informatie.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 28-06-2010 11:14 | © Regio Midden en West Brabant |