Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 28-06-2010

Oosterhoutse minderjarige bedreigt en perst plaatsgenoot af

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen een 16-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en afgeperst. Het slachtoffer deed aangifte. De jongen is op het bureau ingesloten.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een melding van 21 juni jl. waarbij het slachtoffer, de 18-jarigge Oosterhouter aangifte deed van bedreiging en afpersing. Tussen april en juni jl. heeft het slachtoffer meerdere geldbedragen betaald volgens zijn zeggen aan de verdachte, een bekende van hem. Onder bedreiging (woordelijk en digitaal) stond het slachtoffer geldbedragen af die opliepen tot ongeveer 1000 Euro. De politie kreeg toestemming van de officier van justitie voor de aanhouding buiten heterdaad en stelt een onderzoek in.

Oosterhouter viert frustraties bot op geparkeerde auto's

OOSTERHOUT - De politie heeft kort na middernacht een 39-jarige Oosterhouter aangehouden. Een oplettende getuige meldde dat hij, na enkele doffe klappen in het Torenkwartier een onbekende man tussen de geparkeerde auto's weg zag lopen. De politie stelde een onderzoek in en trof twee auto's met kapotte buitenspiegels aan. De verdachte werd korte tijd later aangehouden. De man legde een bekennende verklaring af. hij vertelde uit frustratie gehandeld te hebben. De auto-eigenaren worden verzocht aangifte te doen.

Belg slingert over de A27

HANK - De politie heeft rond 00.30 uur op de Rijksweg de A27 een 24-jarige automobilist uit Edegem (België) aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto slingerend over de A27 rijden, richting Breda. Tijdens controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 380 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Hem werd een boete van 400 euro opgelegd.

Dronken automobilist weigert alle medewerking

GILZE - De politie heeft kort na middernacht op de Langenbergseweg een 47-jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijstijl waarop hij door de
surveillerende agenten gecontroleerd werd. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau verleende de man geen enkele medewerking aan het onderzoek, waardoor hem een weigering ten laste wordt gelegd. Navraag wees hij dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 28-06-2010 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |