Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 11.40 uur

Utrecht, 28-06-2010

Insluiper aangehouden

UTRECHT Een 40-jarige Utrechter is in de nacht van zondag op maandag 28 juni op heterdaad aangehouden voor inklimming in een woning. Omstreeks 02.15 uur hoorde een bewoonster van de Boothstraat gestommel in huis. Ze nam een kijkje en zag een onbekende man staan in de woning. Die ging ervandoor toen hij zich betrapt wist. De mannelijke bewoner ging er achteraan. Op aangeven van de bewoners trof de gealarmeerde politie de verdachte aan op het Janskerkhof. Hij voldeed aan het opgegeven signalement, waarop hij werd aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Insluiper aangehouden

UTRECHT De bewoner van een woning aan de St. Jacobsstraat ontdekte zondagochtend 27 juni bij het opstaan dat zijn woning was bezocht door insluipers. Hij zag nog net hoe twee mannen zich van één hoog lieten vallen en wegliepen via de Jan Meyerstraat de Oranjestraat in. De bewoner miste onder meer een laptop. De politie werd omstreeks 07.30 gealarmeerd en ging er op af. Eén van de verdachten, een 20-jarige Utrechter, kon worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Zijn signalement luidt: man van circa 18 20 jaar met donker haar. Hij droeg een lichtblauw shirt en een lichtkleurige broek. Getuigen die iets hebben gezien, wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Scooterrijder onderuit

UTRECHT Een 71-jarige scooterrijder is zondag 27 juni gewond geraakt toen hij omstreeks 18.15 uur onderuit ging op de Croesestraat. Daarbij raakte hij twee geparkeerde autos. De politie werd erbij geroepen en constateerde dat de man onder invloed verkeerde van alcohol. Het slachtoffer is met een hoofdwond overgebracht naar het UMC. Daar is een bloedproef afgenomen.

Fietsendief op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een alerte bewoonster van de Asch van Wijckskade heeft ervoor gezorgd dat de politie een fietsendief op heterdaad kon aanhouden. De vrouw meldde zondag 27 juni omstreeks 23.30 dat een man in de bosjes zat en ergens op sloeg. Agenten gingen er op af en zagen inderdaad iemand in de bosjes. Deze man ging rennen bij het zien van de politie. De agenten sloten hem in en konden hem aanhouden. Tussen de struiken lagen een fiets en een baksteen. Sporen wezen uit dat de man had geprobeerd het slot open te slaan met de steen. De verdachte, een 32-jarige Utrechter, is overgebracht naar het bureau.

Inbreker overlopen

UTRECHT Bewoners van de Baanstraat constateerden bij thuiskomst zondag 27 juni omstreeks 13.15 uur dat hun woning was bezocht door een inbreker. Kennelijk was de inbreker gestoord, want hij had de klaargezette spullen laten staan. De bewoners hadden de man zien vertrekken. Het gaat om een lichtgetinte jongeman met een roze shirt. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.