Gemeente Vlaardingen


Parkeerterrein voor bestelbusjes geopend

28-06-2010 | Voortaan kunnen inwoners van Vlaardingen hun bedrijfswagen gratis parkeren op een beveiligd parkeerterrein aan de Broekweg. Op het Broekwegterrein opende wethouder Cees Oosterom gisterenmiddag het omheinde parkeerdeel, waar veertig vergunninghouders gratis en veilig hun bedrijfswagen kunnen parkeren. Vlaardingen wil hiermee woonstraten waar parkeerruimte schaars is, vrijmaken van grotere voertuigen. Een uniek experiment waarvan in Nederland geen andere voorbeelden bekend zijn.
wethouder oosterom opent het parkeerterrein voor bestelbussen

Bewoners van Vlaardingen die in aanmerking komen voor een parkeervergunning en die een als bedrijfswagen geregistreerde auto berijden, kunnen een toegangspas aanvragen voor het bestelbusjesparkeerterrein. Op de bewaakte parkeerlocatie is plaats voor veertig bedrijfswagens; 25% van de parkeervergunningen voor dit terrein is inmiddels vergeven. Degenen die hun bedrijfswagen parkeren op het omheinde deel van het Broekwegterrein dat met camera's bewaakt wordt, kunnen er ook hun fiets stallen voor het reisdeel tussen huis en auto. Het bewaakte deel van het Broekwegterrein is toegankelijk vanaf de Dr. Abraham Kuyperstraat. Gebruik van het parkeerterrein is op eigen risico, de gemeente Vlaardingen is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan voertuigen.

Het idee is afkomstig van bewoners zelf. De gemeente heeft het idee verder uitgewerkt en als proef gerealiseerd op het Broekwegterrein. Over een jaar evalueert Vlaardingen het experiment. Een parkeervergunning aanvragen kan digitaal via de website of bij de balie Burgerzaken in Stadskantoor Westnieuwland.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000