Sint Franciscus Gasthuis Sint Franciscus Gasthuis viert officiële opening Kraamsuites, Kinderafdeling en verpleegafdeling Neonatologie

Op donderdag 24 juni 2010 zijn de spiksplinternieuwe Kraamsuites, Kinderafdeling en verpleegafdeling Neonatologie officieel geopend. Samen met de patientjes, ouders, medewerkers, specialisten, management en de verantwoordelijken van de bouw werd er in de speeltuin van het ziekenhuis een feestje gevierd.

Kraamsuites

[Splinternieuwe Kraamsuite Sint Franciscus Gasthuis juni 2010 (Custom).JPG?hid=img;ar=0] Op de kraamsuite is iedere aanstaande moeder welkom om de ontsluitingsweeën op te vangen, te bevallen en daarna te herstellen. Alle medische voorzieningen zijn standaard in alle Kraamsuites aanwezig en kunnen tijdens de bevalling worden gebruikt. Na de bevalling worden alle verrijdbare apparaten verwijderd van de kraamsuite en wordt de kraamsuite weer teruggebracht in huiselijke sfeer. De moeder en haar partner kunnen dan fijn genieten van de pasgeboren baby. De partner heeft de mogelijkheid om te blijven slapen. Kijk voor meer informatie en onze film over de Kraamsuites in het Sint Franciscus Gasthuis op www.sfg.nl/kraamsuites.

Verpleegafdeling Neonatologie

Als de baby extra zorg nodig heeft, dan wordt deze zorg gegeven op de afdeling Neonatologie. Deze afdeling is net als de Kraamsuites gehuisvest op de tiende verdieping. De moeder blijft daardoor in de buurt van de baby en kan altijd langs gaan om te kijken. Als de moeder niet meer is opgenomen, kunnen ouders via de webcam thuis of op het werk hun baby volgen.

Kinderafdeling

Deze verpleegafdeling biedt zestien verpleegbedden en vijf plaatsen voor patiënten die op de Dagbehandeling worden behandeld. De nieuwe kamers op de Kinderafdeling zijn ruim en comfortabel opgezet. Op iedere kamer staat een fauteuil, televisie en is een aparte doucheruimte met toilet aanwezig. Ouders die bij hun kind blijven slapen kunnen gebruik maken van een comfortabel slaapbed en zij kunnen zich ontspannen in de aparte ouderruimte.

Smiley

De stichting Kind en Ziekenhuis heeft dit jaar een tweede Smiley toegekend aan de Kinderafdeling van het Sint Franciscus Gasthuis. Een Smiley is een kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun voorzieningen voor kind en ouders. Met de recente vernieuwing van de afdelingen Neonatologie en de Kraamsuites is het Sint Franciscus Gasthuis op weg een derde Smiley te ontvangen.