Dienstenbond CNV

Nieuws

28 juni 2010

Nieuwe cao dhz-branche een feit

Een grote meerderheid van de leden van CNV Dienstenbond heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de cao van de doe-het-zelfbranche. Daarmee is de nieuwe cao met een looptijd tot 30 juni 2011 een feit. Per 1 juli 2010 wordt een loonsverhoging uitgekeerd van 1%. Verder staat de cao vooral in het teken van maatregelen om de scholing en werkzekerheid van medewerkers te bevorderen.

De leden van CNV Dienstenbond zijn dus in meerderheid tevreden over het resultaat. Veel mensen zien in dat de economische crisis een behoorlijk effect heeft op de doe-het-zelfbranche. De gematigde loonsverhoging van
1% voor een cao met een looptijd van 1 juli 2009 tot en met 30 juni 2011 wordt daarom geaccepteerd. Dat gebeurt echter alleen doordat er forse afspraken zijn gemaakt over de scholing van medewerkers en daarmee het investeren in werkzekerheid. Niemand hoopt zijn of haar baan te verliezen en als dit wel gebeurt is het fijn als je snel weer aan de slag kunt doordat je een goede positie op de arbeidsmarkt hebt. De op te zetten MBO-opleiding, EVC-trajecten, loopbaanscans en een job- en vacaturemarkt moeten daarin een belangrijke rol gaan spelen. Nu de leden hebben ingestemd kan er werk gemaakt worden van deze afspraken, zodat medewerkers er snel gebruik van kunnen maken. Wij houden jullie op de hoogte van de voortgang daarvan.

Nog een wereld te winnen!
Uiteraard waren er onder de leden ook kritische kanttekeningen te horen. Sommigen vonden de loonsverhoging toch te laag omdat de kosten voor het levensonderhoud blijven stijgen. Anderen wilden liever aanvullende afspraken over de maaltijdvergoeding of reiskosten. Dat geeft eens te meer aan dat er genoeg zaken zijn die in een volgende cao wederom aan de orde gesteld moeten worden. Ook vanuit de werkgevers zullen `oude' wensen bij de volgende onderhandelingen weer opnieuw op tafel worden gelegd. Dan gaat het bijvoorbeeld om het nog flexibeler inzetten van medewerkers, waardoor de combinatie van werk, privé en zorgtaken alleen maar lastiger wordt, of over het afschaffen van toeslagen voor het werken op avonden en zondagen. Een sterk CNV Dienstenbond blijft daarom hard nodig om tot goede arbeidsvoorwaarden te komen in de doe-het-zelfbranche. Er is nog steeds een wereld te winnen. En daar kun jij een steentje aan bijdragen door met je collega's hierover te praten en ze te overtuigen van het belang van het lidmaatschap.

Samen sterk!
Het lidmaatschap van CNV Dienstenbond is van groot belang om tot een goede cao te komen! Alleen doordat wij leden hebben kunnen we jouw belangen goed behartigen. Wij willen ook in de toekomst verslechteringen van de cao tegenhouden en afspraken maken over koopkrachtbehoud en werkzekerheid. Steun je deze lijn? Bespreek dan het lidmaatschap van CNV Dienstenbond ook eens met je collega's. Maak ze lid van de goedkoopste vakbond binnen de doe-het-zelfbranche. Wij bieden onze leden een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee je al snel EUR150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders. Daarnaast is het lidmaatschap bij gebruikmaking van automatische incasso de eerste drie maanden gratis! Kijk voor alle voordelen op www.cnvdienstenbond.nl, of op de achterzijde van deze nieuwsbrief.

Voor vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief kun je terecht bij bestuurder Wessel Breunesse, telefoonnummer 035-6460580 of per e-mail w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl.