Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 28-06-2010

Te veel alcohol

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft het weekend meerdere automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol de auto bestuurden.

Op vrijdag 25 juni, rond 22.15 uur, controleerden agenten een 49-jarige Bunschoter die op de Blauwe Reiger in zijn auto reed. Hij blies op de ademanalyse in het politiebureau 740 ug/l en kon zijn rijbewijs inleveren. Een rijverbod van acht uur en een proces-verbaal werd zijn deel.

Een dag later, op zaterdag 26 juni rond 21.25 uur zagen surveillerende agenten een automobilist rijden op de Westsingel die tijdens het sturen druk aan het bellen was met een mobiele telefoon. Een controle van de man, een 24-jarige inwoner van Bunschoten, wees uit dat de man ook alcohol had gedronken. Op de ademanalyse blies de verdachte 345 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur, een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en een bekeuring voor het mobiel bellen tijdens het autorijden.

Straatroof

SOEST Op zaterdag 26 juni, rond 23.10 uur, vond op de Koningsweg een straatroof plaats.

Een 16-jarige jongen uit Soest fietste rond voormeld tijdstip vanaf de Clemensstraat in de richting van de rotonde op de Koningsweg, waar hij een groep jongeren tegenkwam. Twee jongens uit deze groep hielden hem tegen en vroegen om de inhoud van zijn tas. Het slachtoffer probeerde weg te komen maar werd tegengehouden. Eén van de verdachten probeerde hem te slaan maar die klap kon de Soester nog gedeeltelijk afweren. Toch lukte het de aangever om weg te fietsen in de richting van de Laanstraat maar raakte hierbij wel zijn baseballpet kwijt die door de tweede verdachte van zijn hoofd werd gepakt.

Van de verdachten is alleen bekend dat het om lichtgetinte jongens gaat, in de leeftijd van 16 of 17 jaar. Eén van hen viel op omdat hij nogal lang was, circa 1.95 meter.

De politie verzoekt getuigen, of personen die menen deze verdachten te kennen, contact op te nemen met de politie van Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan via het telefoonnummer 0800-7000.

Verkeersconflict leidt tot bedreiging

SOESTERBERG De politie heeft zondag 27 juni, om 00.10 uur, twee verdachten aangehouden voor bedreiging van een 63-jarige automobilist uit Baarn.

De Baarnaar reed zaterdagavond rond 23.05 uur met zijn auto op de Rijksweg A28 waar hij een verkeersconflict kreeg met de twee Utrechters. Zij vonden namelijk dat de Baarnaar hen bij het invoegen onvoldoende ruimte had gegeven. Dit leidde tot een achtervolging van de Baarnaar waarbij zij met lichten seinden, bumper kleefden en afsneden. Uiteindelijk reden de verdachten de man klem op de Amersfoortsestraat in Soesterberg en volgde er een vechtpartij tussen het slachtoffer en één van de verdachten, een 27-jarige Utrechter.

Een getuige die zich meldde raakte vervolgens slaags met de kompaan van de verdachte, een 23-jarige inwoner van Utrecht. De gewaarschuwde agenten hielden de beide Utrechters aan. Zij werden ingesloten in het APU in Houten.

Misdraging leidt tot aanhouding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De horecacontrole heeft zondagmorgen om 02.15 uur een beschonken 32-jarige inwoner van de gemeente aangehouden, omdat hij zich bleef misdragen in de Visserssteeg.

De man had kort daarvoor het portier van de politieauto geopend en met een dubbele tong om een ritje naar zijn woning gevraagd. De agenten, in de overtuiging geen taxichauffeurs te zijn, sommeerden de man te verdwijnen maar dat kostte de Bunschoter kennelijk veel moeite. Na een tweede keer het portier te hebben geopend en met zijn slippers en zonnebril in de richting van de agenten te gooien, was voor hen de maat vol.

De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap maar dat ging niet zonder slag of stoot want hij verzette zich hevig tegen de aanhouding en schopte en passant een deuk in het portier van de politiewagen. De verdachte werd hierna geboeid in de auto geplaatst en ingesloten op het politiebureau.

Hij kreeg een proces-verbaal voor meerdere feiten.

Man rijdt op boom

SOEST Op zondag 27 juni, rond 06.30 uur, kreeg de politie de melding dat er op de Clemensstraat een auto tegen een boom was aangereden.

Ter plaatse bleek de auto geheel vernield te zijn en roken de agenten een behoorlijke alcohollucht in de auto. De beginnende bestuurder, een 22-jarige Hilversummer, en drie inzittenden bleken allen behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. De Hilversummer blies een fail op de ademtestapparatuur en werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De inzittenden werden door ambulancepersoneel onderzocht maar liepen geen letsel op. Ook de bestuurder mocht na onderzoek in het ziekenhuis naar huis. Weliswaar zonder rijbewijs, want dat werd ingevorderd.

De politie maakt proces-verbaal op.

Pompmedewerkster bedreigd

SOEST Een pompmedewerkster werd op zondagmiddag 27 juni door een ontevreden klant met de dood bedreigd.

Rond 13.20 uur tankte een man benzine bij een benzinestation aan de Beukenlaan. Hij liep de shop in om te betalen, maar bleek niet genoeg geld bij zich te hebben. Hij wilde de rest later komen brengen, maar de medewerkster kon zich daar niet in vinden. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen, waarbij de man haar uitschold en uiteindelijk verbaal met de dood bedreigde. De man reed vervolgens in zijn auto weg.

De medewerkster belde de politie en agenten gingen ter plaatse. Het slachtoffer deed aangifte van bedreiging. Aan de hand van het kenteken stelden de agenten een onderzoek in. De verdachte, een 25-jarige man uit Soest, werd in zijn woning aangehouden. Agenten brachten hem naar het politiebureau over, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Auto over de kop

SOESTERBERG Een automobiliste ging op zondagavond 27 juni met haar auto over de kop. Zij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 18.00 uur reed een 32-jarige automobiliste uit Zeist over de Rijksweg A28 in de richting van Utrecht. Ter hoogte van de afslag Soesterberg raakte zij mogelijk als gevolg van oververmoeidheid van de weg, reed de berm in en sloeg met de auto over de kop. Daarbij raakte zij twee lantaarnpalen en kwam op de afrit tot stilstand. De Zeistse werd met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.