Politie Gelderland-Zuid

Twee aanhoudingen bij aanrijding

Nijmegen, 28-06-2010 o Zondagavond zijn twee mannen uit Nijmegen, beiden 41 jaar, aangehouden op de Schipbeekstraat in Nijmegen. Eén verdachte wordt verdacht van rijden onder invloed en de ander voor belediging.

Agenten waren naar de Schipbeekstraat gestuurd in verband met een aanrijding tussen een bromfietser een kind. De agenten troffen het kind, waarvan de leeftijd en plaats van herkomst op het moment van het maken van dit bericht nog niet bekend was, zittend op een krukje aan. Zij was gewond geraakt door de aanrijding met een scooter, bestuurd door een 41-jarige Nijmegenaar. Onderzoek ter plaatse wees uit dat de man had gedronken. Na aanhouding van de bestuurder werd dit op het bureau bevestigd. Hij blies 530 ug/l. Wat precies de oorzaak is geweest van het ongeval is nog niet bekend.

Tijdens de hulpverlening door de agenten was een omstander, een 41-jarige Nijmegenaar herhaaldelijk zeer beledigend naar de agenten toe. Nadat de man enkele malen was verzocht daarmee te stoppen, maar hij niet aan dit verzoek voldeed, werd hij aangehouden voor belediging en mocht ook hij mee naar het bureau. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 28-06-2010 12:05 | © Regio Gelderland-Zuid |