Senternovem

10-06-2010 |

Agentschap NL benadrukt tijdens een beurs in Moskou het belang van een duurzame energie agenda

Tijdens de opening op 25 mei van de `International Exhibition and Conference on Renewable Energy Sources and Alternative Fuels' sprak collega Frank van Bussel namens Nederland. In zijn speech benadrukte hij dat energie efficiency, energiebesparing en de toegang tot duurzame energie het hart is van de toekomstige politieke energie agenda. Voor het het eerst organiseerde het Russische Ministerie van Energie in samenwerking met het International Sustainable Energy Development Centre (ISEDC) een evenement gericht op duurzame energie en alternatieven voor de fossiele brandstoffen.

Het Nederlandse beleid is een voorbeeld voor Rusland. Frank van Bussel heeft tijdens het congres voorbeelden gegeven over hoe in Nederland duurzame energie geïmplementeerd wordt. Daarnaast heeft Herman Klein Teeselink, directeur van HoSt BV een presentatie gehouden over technologische ontwikkelingen op het gebied van biomassaverbranding en biomassavergisting.

NL Energie en Klimaat is betrokken bij de implementatie en uitwerking van het Memorandum of Understanding dat in april 2006 getekend is door het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en het Russische Energieministerie. Daarin is afgesproken om samen te werken op de terreinen van energie-efficiency en duurzame energie. De activiteiten die met de implementatie van het MoU samenhangen worden uitgevoerd en gecoördineerd vanuit het Programma Energie Internationaal. ISEDC is namens Rusland verantwoordelijk voor de implementatie van het MoU. Met ISEDC, maar ook met het onlangs opgerichte Russian Energy Agency, wordt overlegd over vervolgactiviteiten in het kader van het MoU.

Contact

Frank van Bussel
Agentschap NL
E-mail: Frank van Bussel
Wijzigingsdatum |

28-06-2010