Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Bruisend binnenterrein aan de Linker Rottekade

Afgelopen zaterdag was het binnenterrein in het huizenblok tussen het Nivon en de Rotte in Rotterdam-Crooswijk omgebouwd tot camping en openluchtbioscoop voor de omwonende jeugd.

Deelgemeentebestuurder Robin de Roon was aanwezig bij de start van de film en benadrukte het belang van bewonersinitiatieven zoals die door bewonersgroep LiRoKa worden ondernomen: Alleen met een actieve bewonersbetrokkenheid kunnen we buurten en wijken veiliger en leefbaarder maken.

Bewonersvereniging LiRoKa, die de activiteiten en projecten organiseert, wil jongeren een fijne jeugd en een veilige speelhaven bieden. En daarnaast ouderen en jeugd ervan bewust maken dat het prettig is als er rekening met elkaar wordt gehouden.

Leefbaarheid binnenterrein vergroten
Al lange tijd wordt er door buurtbewoners en vrijwilligers gewerkt aan de leefbaarheid van het binnenterrein. De tuin is opgeknapt, er zijn banken en een afdak verschenen, er is een nieuw speeltoestel en een blokhut geplaatst en er zijn vele buurtfeestjes georganiseerd. Dit jaar zijn de drie ingangen van het binnenterrein verfraaid en veiliger gemaakt. Het zijn allemaal activiteiten en projecten waarvoor de deelgemeente WWI- en buurtgeld beschikbaar heeft gesteld, geld dat speciaal bedoeld is om op het gebied van wonen, werken en integratie een impuls te geven aan wijken die het nodig hebben. Hierin wordt samengewerkt met de woningbouwvereniging PWS die eigenaar is van de woningen.

Deelgemeentebestuurder Robin de Roon was aanwezig bij de start van de film en benadrukte het belang van bewonersinitiatieven zoals die door bewonersgroep LiRoKa worden ondernomen. (Foto: Karin Oppelland)