Gemeente Maassluis

Website met tips over energiebesparing

Wilt u informatie en tips over energiebesparing? Voor inwoners en bedrijven van de stadsregio Rotterdam is er sinds kort een nieuwe website: www.energieloket.nl/stadsregiorotterdam/thuis. Deze website is onlangs officieel gelanceerd door wethouders uit de regio en regionale ondernemers.

Bezoekers van de site vinden onder meer informatie over energiebesparende maatregelen, over subsidies en over materialen en producten die energie besparen. Daarnaast staan ook de aanbieders van dergelijke producten op de site vermeld. Bovendien kunnen ondernemers die de site bezoeken, gratis kennismaken met instrumenten als de Milieubarometer om zo energie te besparen en daarmee de kosten te drukken. Voor hen staan er ook tips op de site bij verbouwing of verhuizing van bedrijfspanden. Tenslotte worden bezoekers gewezen op de mogelijkheden om zelf duurzame energie op te wekken.

Ook Maassluis neemt deel aan het energieloket. Milieu-wethouder Huub Eitjes: "Duurzaam bouwen en wonen is een van de speerpunten in ons beleid. Wij streven ernaar dat Maassluis in 2050 een klimaatneutrale gemeente is. Het terugdringen van het energieverbruik is hierbij erg belangrijk. Als gemeente moeten wij natuurlijk het goede voorbeeld geven. En dat doen we ook, onder meer door in onze eigen gebouwen te bekijken welke aanpassingen we kunnen doen om ze energiezuiniger te maken. Ik noem bijvoorbeeld het plaatsen van dubbel glas en het aanbrengen van bewegingsmelders: als iemand een ruimte verlaat, gaat het licht automatisch uit. Verder loopt er een proef met lantarenpalen met LED-lampen erin. Maar ook onze inwoners en ondernemers kunnen een steentje bijdragen. Daarom willen we mensen informeren over energiebesparing, schone energie en subsidiemogelijkheden. Deze nieuwe website is hiervoor een goed middel. Een ander voorbeeld zijn de gratis energiescans die ondernemers op kosten van de gemeenten kunnen laten uitvoeren. De afgelopen jaren hebben al veel ondernemers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt."