Gemeente Hoorn

Onderscheidingen voor Hoornse brandweerlieden

Tijdens de jaarbijeenkomst van de brandweer reikte burgemeester Onno van Veldhuizen aan twaalf brandweerlieden een onderscheiding uit. Ook namen een aantal brandweerlieden afscheid van het brandweerkorps. Eén van hen ontving een koninklijke onderscheiding. De bijeenkomst vond plaats op vrijdag 25 juni in de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal.

Jubilarissen De brandweerlieden ontvangen de onderscheiding voor hun jarenlange (vrijwillige) inzet en toewijding voor de burgers van Hoorn en omgeving. De jubilarissen zijn: * 25-jarig jubileum: Carlo Nannings (ook werkzaam bij de beroepsbrandweer) * 20-jarig jubileum: Sjef Bakker, Patrick Grim * 15-jarig jubileum: Daniel Tuin, Charles Webster * 12,5-jarig jubileum: Johan Dingemans, Sander v.d. Broek, Maarten Admiraal, Ronald Schipper (beroepsbrandweer), Bas Takken * 10-jarig jubileum: Joshua Knol, Ed de Heij

Onderscheidingen Brandweer Foto: Marcel Rob

Afscheid en koninklijke onderscheiding voor Harry Huisman Harry Huisman nam vrijdag afscheid van het brandweerkorps. Hij is bijna 30 jaar lid geweest van de vrijwillige brandweer van de gemeente Hoorn. Uit handen van burgemeester Onno van Veldhuizen ontving hij een koninklijke onderscheiding.

Op 1 juli 1980 werd hij vrijwilliger bij de brandweer van de gemeente Hoorn. Hij is begonnen als aspirant brandwacht, maar begon al meteen met het volgen van diverse cursussen. Hierdoor is hij diverse malen bevorderd. In 1982 behaalde hij het diploma brandwacht, in 1983 brandwacht 1e klasse en in 1997 het diploma hoofdbrandwacht. Hij was één van de ervaren chauffeurs binnen de blusgroep centrum, waar hij tot verkort werkzaam was.