Gemeente Westervoort

Cultuurpact: meer cultuur in de regio

Met Cultuurpact komt kunst en cultuur dichtbij. Voor jong, voor oud, voor eigen inwoners en voor toeristen. En voor de hele regio!

undefined

Begin dit jaar zijn gemeenten, provincie en KCG gestart met Cultuurpact in de regio Rond Arnhem. Zij maken zich samen sterk voor meer cultuur in de regio. De gemeenten hebben gezamenlijk het Regionaal Cultuurprogramma voor de periode 2009-2012 opgesteld waarin de thema's amateurkunst & jongeren, cultuurtoerisme & cultureel erfgoed en cultuureducatie centraal staan. Zo is het jongerenproject `Podiumbeest' een voorbeeld. Met dit project wordt jongeren in de regio rond Arnhem een podium geboden, talentontwikkeling gestimuleerd en wordt het culturele aanbod voor jongeren vergroot. De workshop `Pop, hoe schrijf ik het op' leert de amateurjournalist, muziekliefhebber of popjournalist in wording alles over het vak popjournalistiek.

Meer informatie (onder andere over de huidige projecten) kunt u vinden op www.cultuurpact.nl Hier staat ook een agenda, waar u alle activiteiten in de regio kunt bekijken.

Cultuurpact Rond Arnhem is een samenwerkingsverband van de gemeenten Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rijnwaarden, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort, Zevenaar, KCG en provincie Gelderland. KCG, het Gelders Kenniscentrum voor Kunst en Cultuur, zorgt voor de uitvoering van Cultuurpact. Gemeenten en provincie werken samen in regionale cultuur, ook samen met culturele organisaties in de regio; bibliotheken, centra voor de kunsten, het museum of de oudheidkundige vereniging. Samen zorgen we ervoor dat er inspirerende projecten komen met een blijvend effect.

Meer informatie?
Kijk op www.cultuurpact.nl
U kunt ook contact opnemen met de heer Futselaar van de gemeente Westervoort via telefoonnummer (026) 3179229, of stuur een email naar herman.futselaar@westervoort.nl.

Dorpsplein 1 6931CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl