Politie Zuid-Holland-Zuid

Vrouw gered na alertheid getuige en inzet SMS-Alert

Giessenburg, 28-06-2010

Dankzij de alertheid en inzet van een melder naar aanleiding van SMS-Alert is in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 juni het leven van een vrouw gered.
Op vrijdagavond 25 juni kreeg de politie een melding dat een verwarde 20-jarige vrouw uit Gorinchem diverse afscheidsbrieven had achtergelaten en werd vermist. Direct werd een zoekactie gestart waarbij met behulp van haar signalement onder andere de camerabeelden van de stations in Gorinchem en Hardinxveld werden bekeken. Omstreeks 00.30 uur stuurde de politie een SMS-Alert naar bewoners in het gebied van Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem en Dordrecht. Een half uur later belde een getuige die aangaf dat hij meende de in het SMS-Alert omschreven vrouw diezelfde avond omstreeks 20.15 uur bij de Vliet te hebben gezien. Hij had de vrouw langs de waterkant zien zitten waarbij opviel dat zij zomaar wat zat te staren. Om de exacte locatie aan te wijzen stapte de man op zijn fiets om de agenten de weg te wijzen. Het bleek te gaan om het fietspad langs de N214 aan de Peursemseweg, een donkere plaats waar rond middernacht doorgaans weinig mensen in de buurt zijn. Na een zoektocht in de omgeving zagen de agenten omstreeks
01.30 uur de vrouw op haar rug in het water liggen. In eerste instantie werd gedacht dat de vrouw niet meer leefde, korte tijd later bewoog zij toch en werd direct uit het water gehaald en behandeld. Vermoedelijk is zij door medicijngebruik bewusteloos geraakt en heeft ze veel geluk gehad dat zij op haar rug dreef. De vrouw maakt het naar omstandigheden fysiek goed en wordt verder psychiatrisch behandeld. De melder, die anoniem wil blijven, is hartelijk bedankt voor zijn alertheid en inzet.
De politie is zeer content met de succesvolle inzet van SMS-Alert en de bijdrage die mensen op deze manier kunnen leveren aan het opsporingsproces.