Stage Entertainment bekroond met Koning Willem 1 Prijs 2010

28/06/2010 13:02

Stage Entertainment

Persbericht

Amsterdam, 28 juni 2010

Stage Entertainment bekroond met Koning Willem 1 Prijs 2010

Stage Entertainment heeft uit handen van Z.K.H. Prins Willem Alexander de Koning Willem 1 Prijs 2010 - dé nationale ondernemingprijs - ontvangen. De Prins prees het innovatieve karakter en de ondernemingskwaliteiten van Stage Entertainment en zijn oprichter Joop van den Ende, die de musical als theatergenre in Nederland op de kaart heeft gezet.

De Koning Willem 1 Prijs is de eerste prijs die Stage Entertainment als onderneming krijgt. Henk Kivits (CEO): 'Het is een bijzonder grote eer voor ons theaterbedrijf om deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen. We zien het als een erkenning voor de unieke wijze waarop Joop van den Ende de passie voor theater heeft gecombineerd met een bedrijfsmatige operatie. De musicalbranche is een serieuze werkgever geworden in ons land en dat wordt door deze prijs bevestigd.'

Stage Entertainment heeft in haar tienjarig bestaan al diverse prijzen voor haar theaterproducties in ontvangst mogen nemen: 66 John Kraaijkamp Musical Awards in Nederland, 12 Amerikaanse Tony Awards, 5 Engelse Laurence Olivier Awards, 4 Franse Molière Awards, 6 Russische Musical Heart of Theatre Awards en 14 Duitse Live Entertainment Awards. Joop van den Ende als persoon werd als ondernemer eerder geëerd met de Amsterdamse IJ Prijs en de titel 'Hamburger des Jahres 2009' in Duitsland.

Wij zijn enorm trots op de woorden van de jury onder voorzitterschap van dr. A.H.E.M Wellink: 'Stage Entertainment onderscheidt zich door hun durf unieke initiatieven te nemen.' De jury waardeert de 'zorgvuldig uitgedachte ondernemingsstrategieën', 'de klinkende resultaten' en 'de motivatie en energie' om teleurstellingen om te zetten in 'eclatante successen'. De VandenEnde Foundation illustreert de 'maatschappelijke betrokkenheid als verlengstuk van Stage Entertainment'. De jury concludeert: 'Stage Entertainment heeft het theaterlandschap fundamenteel veranderd door de grote internationale musical in Nederland tot een succes te maken' en 'heeft bijzondere waardering voor de wijze waarop Stage Entertainment erin geslaagd is om zich te ontwikkelen van een One-Man Company naar een zelfstandige onderneming.'

De Koning Willem I Stichting geeft eens in de twee jaar een prijs aan de in haar ogen beste ondernemingen in het Grootbedrijf en het Midden- en Kleinbedrijf. Hiermee wil de stichting creatief en innovatief ondernemerschap stimuleren en tevens bekendheid geven aan, en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De prijs benadrukt het grote belang van een gezond ondernemingsklimaat op de welvaart van Nederland.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.stage-entertainment.com