Flanders Business School (Antwerpen) breidt samenwerking met Kellogg School of Management (Chicago) verder uit 28/06/2010 13:06

PR Newswire

ANTWERPEN, België, June 28, 2010 /PRNewswire/ -- Sinds 2006 zijn MBA-studenten van Flanders Business School (FBS) verplicht een deel van de lessen aan de Kellogg School of Management (Northwestern University) te volgen. Tijdens hun verblijf in Chicago krijgen zij onder andere les van marketingprofessor Dipak Jain.

Vanaf oktober 2010 wordt het lespakket uitgebreid met het vak 'Operations Management', dat exclusief voor FBS-studenten zal gedoceerd worden door prof.dr. Jan Van Mieghem. Van Mieghem behaalde zijn Mastergraad aan de K.U.Leuven (België) en zijn doctoraat aan Stanford University (VS).

FBS grijpt de eerstvolgende reis ook aan om de relaties te versterken met Sally Blount, die vanaf juli de functie van decaan opneemt bij Kellogg. De band tussen FBS en Kellogg gaat terug tot de opstart van het MBA-programma 30 jaar geleden, toen het oprichtende comité hun advies inriep. Sindsdien werken beide scholen nauw samen.

Samenwerking Flanders Business School - Kellogg School of Management

FBS koos voor een internationale samenwerking met Kellogg, een van de meest befaamde managementscholen ter wereld. Kellogg toont groot leiderschap op vlak van marketing, een kerndomein van ondernemerschap. Daarnaast stimuleert Kellogg bewust een cultuur van teamwerk, in tegenstelling tot vele andere, meer individualistisch gerichte managementscholen. Deze cultuur is essentieel bij het aanleren van ondernemerschap: zonder samenwerking kunnen uitdagende problemen niet worden opgelost. Teamwerk is bij FBS integraal als eindterm opgenomen en in het MBA-programma verweven.

FBS overlegt met Kellogg over innovaties in het curriculum. Doordat docenten en professoren van beide scholen elkaar geregeld bezoeken kon de Global Entrepreneurship Module tot stand komen. De studenten reizen sinds 2006 naar Chicago om dit vak te volgen. Door het nieuwe akkoord komt daar nu het vak Operations Management bij.

De eerstvolgende reis is gepland in oktober en beslaat vijf dagen. De studenten volgen vier dagen les; daarnaast wordt een dag voorzien voor bedrijfsbezoeken en een rondleiding in Chicago.

Jan A. Van Mieghem

Jan A. Van Mieghem is Senior Associate Dean: Curriculum and Teaching, en Professor of Operations Management bij Kellogg. Van 2006 tot 2009 was hij er voorzitter van het Department of Managerial Economics and Decision Sciences.

Bio Van Mieghem:
http://www.kellogg.northwestern.edu/Faculty/Directory/VanMieghem_Jan_A.aspx#biography

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)
Dipak Jain

Dipak Jain is professor Marketing aan de Kellogg School of Management. Hij wordt algemeen beschouwd als 'de nieuwe Philip Kotler'. Tot september 2009 was Jain decaan van Kellogg. Hij wordt vanaf juli 2010 opgevolgd door Sally Blount, de huidige vice-decaan van de Stern School of Business van New York University.

Bio Jain:

http://www.kellogg.northwestern.edu/Faculty/Directory/Jain_Dipak_C.aspx

Over Flanders Business School (http://www.fbs.ac)

Flanders Business School (FBS) organiseert als enige in België het master-na-master programma 'Executive MBA met focus op ondernemerschap'. In deze specialiteit bouwde FBS expertise op sinds de lancering van het programma in 2000, via haar onderzoekscentrum (ILCsquared) en via intensieve innovatieprogramma's bij bedrijven (Executive Education).

FBS-MBA-studenten komen typisch uit grote ondernemingen die hun high potentials sturen om te leren hoe zij nieuwe, rendabele projecten kunnen opstarten binnen het bedrijf, uit KMO's die een groeisprong nastreven en uit grote familiebedrijven waar opvolgers het bedrijf in de komende jaren naar een hogere dimensie moeten leiden.

FBS verwierf de NVAO-accreditatie voor het MBA programma voor het eerst in 2005. De school is onafhankelijk en maakt geen gebruik van overheidssubsidies.

In 2010 viert FBS een dubbel jubileum. De school bestaat 10 jaar onder de huidige naam en vorm (focus op ondernemerschap) en heeft een 30-jarige traditie opgebouwd met de MBA-opleiding.

Wim Van Aken, Program Manager, E-mail: wim.van.aken@fbs.ac, Mobiel: +32(0)479-35-23-17, Tel: +32(0)3-201-18-25






-