Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.30 - Klanttevredenheid Wet maatschappelijke ondersteuning

In april en mei 2010 is door een onafhankelijk onderzoeksbureau een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder Boskopers die in 2008 en 2009 op grond van de Wmo hulp bij het huishouden of een andere voorziening (zoals een rolstoel) hebben aangevraagd. Het gemiddelde rapportcijfer van de Wmo-klanten in Boskoop is een 7,4. Ook is de dienstverlening onderzocht van de Gemeentewinkel (Wmo-loket). 92% van de ondervraagden was tevreden over de wijze waarop zij bij de Gemeentewinkel zijn geholpen. Uit het onderzoek is verder gebleken dat steeds meer mensen bekend zijn met de werkzaamheden van de Wmo-raad en dat 95% tevreden is over de adviezen van de Wmo-raad.

Wethouder van maatschappelijke zorg en welzijn Wim van der Hoek is zeer tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. Van der Hoek: "Op grond van de Wmo is iedere gemeente verplicht om jaarlijks een klanttevredenheidsonderzoek voor de Wmo uit te voeren. Ondanks deze verplichting ben ik zelf ook voorstander van zo'n onderzoek. Op die manier kunnen we kijken of onze dienstverlening aansluit bij de wensen van onze inwoners. Met de uitkomsten kunnen we erg tevreden zijn. Toch zullen we ook komend jaar nagaan of we onze dienstverlening richting de Boskopers nog verder kunnen verbeteren. De uitkomsten van het onderzoek en het advies van de Wmo-raad kunnen ons daarbij helpen."

Prestatiegegevens maatschappelijke ondersteuning Ook heeft de gemeente over het jaar 2009 aan het ministerie van VWS prestatiegegevens verstrekt op het gebied van maatschappelijke ondersteuning. De prestaties van gemeenten worden landelijk door een onderzoeksbureau vergeleken. Met de uitkomsten van het landelijk onderzoek kunnen inwoners en maatschappelijke organisaties de prestaties van hun gemeente op het terrein van de maatschappelijke ondersteuning beoordelen en vergelijken met de prestaties van andere gemeenten. In het najaar van 2010 zijn de uitkomsten van het landelijk onderzoek bekend en kunt u de uitkomsten op www.artikel9wmo.nl inzien.

Ter inzage
De gemeentelijke onderzoeksuitkomsten liggen tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis.