Politie Amsterdam-Amstelland

Doorrijder verliest macht over het stuur

Een 30-jarige automobilist uit Haarlem zonder rijbewijs, is zondagavond 27 juni doorgereden nadat hij betrokken was geraakt bij een aanrijding op de Wibautstraat. Na een achtervolging, waarbij de automobilist zich schuldig maakte aan spookrijden en het rammen van (politie)auto's, verloor hij de macht over het stuur.

Politieauto geramd
Politiemensen in een surveillanceauto zagen de man na de aanrijding rijden op de Nieuwe Leeuwarderweg. Tijdens de achtervolging ramde de man kennelijk opzettelijk de politieauto. In eerste instantie werd de achtervolging gestaakt, gezien de gevaarlijke situatie. Omdat de doorrijder ging spookrijden op de Nieuwe Leeuwarderweg, is de achtervolging hervat. Tijdens de achtervolging veroorzaakte de doorrijder diverse aanrijdingen met andere weggebruikers, zowel met burgervoertuigen als politieauto's.

Macht over stuur kwijt
De verdachte raakte uiteindelijk ter hoogte van Monnickendam de macht over het stuur kwijt en kon worden aangehouden. Bij de aanrijdingen is niemand gewond gewond geraakt, behalve de verdachte zelf. Hij is onder politiebewaking ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De man is een bekende van de politie.


____________________