Politie Rotterdam Rijnmond

TEGEN VERKEER IN

MAN RIJDT MET ALCOHOL OP TEGEN VERKEER IN

Datum publicatie: 28-06-2010 11:22

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden, die onder invloed van alcohol in verschillende straten tegen de richting in reed.

Agenten van het biketeam zagen rond half twee op de Mijnsherenlaan een auto met zeer hoge snelheid tegen de richting in rijden. De agenten zijn naast de auto gaan rijden en verzochten de bestuurder meerdere malen te stoppen. Maar in plaats daarvan gaf de bestuurder nog meer gas en reed richting de Pleinweg. De agenten gingen achter hem aan. Op de kruising met het Zuidplein verzochten ze hem nogmaals te stoppen. Weer gaf de bestuurder gas, reed door het rode licht en reed tegen de richting in het Zuidplein op.

De agenten bleven de bestuurder achtervolgen, maar verloren hem aan de Carnissesingel uit het oog. Collega's in de auto ontdekten hem op de Gruttostraat en gaven hem een stopteken. Daar voldeed hij wel aan. De bestuurder, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, moest blazen. Hij blies een A-indicatie en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij bijna drie zo veel had gedronken als is toegestaan.

De verdachte kreeg een transactievoorstel van duizend euro. Dat kon hij niet meteen betalen. Pas als de boete is betaald, krijgt de man zijn auto weer terug.