Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 28 juni 2010

Eerste Nederlandse centrum voor Chinees recht en regulering

UvA-hoogleraar directeur van Netherlands China Law Centre

Gepubliceerd op 28 juni 2010

Het Netherlands China Law Centre verzorgt vanaf juli aan de Universiteit van Amsterdam onderwijs en onderzoek over recht en regulering in China. Het is het eerste onderzoekcentrum in Nederland dat gespecialiseerd is in Chinees recht en het enige centrum wereldwijd dat zich specialiseert op reguleringsvraagstukken in China.

De sterke opkomst van China maakt een beter begrip van de vorming en werking van recht en regulering in de volksrepubliek zowel voor praktijk als wetenschap noodzakelijk. Het terrein richt zich op de vraag hoe recht een bijdrage kan leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen in het autoritaire en zich snel ontwikkelende China. Hoofdonderwerpen zijn milieuregulering, arbeidsomstandigheden, voedselveiligheid, grondgebruik en intellectueel eigendom. Het voorbeeld van China zal verder bijdragen aan theorievorming over marktordening, regelnaleving, rechtshandhaving en de rol van recht in ontwikkeling.

Het onderzoek, dat deels wordt gefinancierd uit NWO-gelden, wordt verricht in samenwerking met partners uit Londen, Oxford, Hong Kong, Berkeley en Beijing. Het centrum bestaat uit een tiental onderzoekers en wordt geleid door Benjamin van Rooij, hoogleraar Chinees recht en regulering. Voor meer informatie zie onderstaande verwijzing.

Netherlands China Law Centre
Bron: UvA Persvoorlichting