KRO

Spannende ontknoping KRO Detectivemaand in Café De Hertog in Tiel

Uitzenddatum: 28/06/2010

In het kader van de KRO Detectivemaand hebben detectivefans wekenlang, als een echte detective, aanwijzingen gezocht om de verblijfplaats te achterhalen van presentator Arie Boomsma. Het spel `Waar is Arie' had zaterdagmiddag een spannende ontknoping in Café De Hertog in Tiel. De detectivefans die de locatie van Arie wisten te achterhalen hadden zich verzameld in het café en waren dan ook blijverrast toen ze na alle inspanningen tijdens de ontknoping van het spel Arie eigenhandig konden bevrijden.

Het spel `Waar is Arie' startte twee weken geleden met een bericht op de KRO site ´Arie is ontvoerd´. IJverige detectivefans gingen vervolgens aan de slag om aanwijzingen te verzamelen over de verblijfplaats van de populaire presentator, en daarnaast te achterhalen wie de dader van de ontvoering was. De detectivefans hebben wekenlang detectives moeten kijken en daarnaast alert moeten zijn op online aanwijzingen, om vervolgens te oplossing te achterhalen.

Michiel uit Arnhem mag als winnaar binnenkort met Arie op een geheel verzorgd `moordweekend'. Tijdens het weekend, met vrienden en familie, zal hij zijn kwaliteiten als speurder moeten benutten om de fictief gepleegde moord op te lossen. "Meteen als eerste de code gekraakt! Geweldig. Echt totaal onverwacht maar wel ontzettend leuk. Ik heb veel zin in het moordweekend dat ik gewonnen heb."

Altijd een detective online of op tv tijdens de KRO Detectivemaand.