Gemeente Gilze en Rijen

College vult fonds startersleningen aan

28 jun 2010

Het startersfonds van het ministerie van VROM is uitgeput. Daardoor kunnen er sinds 26 mei 2010 geen VROM-startersleningen meer worden verstrekt met 50 procent rijksbijdrage. Het college heeft nu besloten om voor 2010 in Gilze en Rijen toch door te gaan met de starterslening en een bedrag van 129.000 euro aan het nog resterende bedrag toe te voegen.

Door het wegvallen van de rijksbijdrage, komt de financiering, behalve een kleine provinciale bijdrage, nu geheel voor rekening van de gemeente. Het uitstaande budget is nog toereikend voor 4 à 5 leningen. Er zijn in 2010 al 11 startersleningen uitgegeven. Uit het bedrag dat de gemeente beschikbaar stelt, kan zij nog 10 tot 12 leningen verstrekken. Later dit jaar bezien burgemeester en wethouders of zij de starterslening wellicht in afgeslankte vorm kunnen doorzetten.

De starterslening is in het leven geroepen om mensen met een kleine beurs aan een eigen woning te helpen. De gemeenteraad heeft in januari 2008 de VROM-starterslening in onze gemeente ingevoerd. Na een lauwe start, mede veroorzaakt door de situatie op de woningmarkt, mag de starterslening zich het laatste jaar in een behoorlijke belangstelling verheugen.