Gemeente Twenterand


Verkeersveiligheid aan de Rohorst in Den Ham aangepakt

Gemeente treft maatregelen

De gemeente Twenterand heeft inmiddels de nodige maatregelen getroffen om de verkeersveiligheid rondom sportpark de Rohorst, met name voor de jeugdige fietser, te verbeteren. De bebording is aangepast, de begroeiing teruggesnoeid en ook de verlichting is flink uitgebreid. "Maar we zijn nog niet klaar", aldus wethouder Koster van Verkeer en vervoer. "We gaan namelijk ook de kwaliteit van de bermen verbeteren en de beide toegangen naar het sportpark accentueren."

De bebording bij het sportpark is zodanig aangepast dat deze zowel overdag als bij schemer en duisternis beter waarneembaar is. De begroeiing bij beide ingangen is fors teruggesnoeid. Ook de verlichting van- en naar het sportpark is flink uitgebreid. Daarnaast worden er nog twee maatregelen uitgevoerd. De kwaliteit van de bermen wordt verbeterd door extra grasbetonkeien neer te leggen. Bovendien worden beide toegangen naar het sportpark extra geaccentueerd door de aanleg van snelheidsremmende plateaus. Wethouder Koster daarover: "We hebben bewust gekozen voor plateaus en niet voor drempels omdat die beter te nemen zijn voor landbouwverkeer. We wonen tenslotte in een agrarische gemeente dus moeten we natuurlijk ook zoveel mogelijk rekening houden met die categorie verkeersdeelnemers."

De gemeente wil de hellingen van de plateaus zodanig uitvoeren dat ze voldoende snelheidsremmend zijn voor auto's en toch niet al teveel hinder voor landbouwverkeer opleveren. "We zoeken naar het beste compromis", aldus de wethouder. De gemeente verwacht dat de maatregelen nog vóór aanvang van het nieuwe voetbalseizoen afgerond zullen zijn.