Gemeente Winterswijk

Gemeente onderzoekt verzoek tot plaatsing UMTS-mast

Gemeente onderzoekt verzoek tot plaatsing UMTS-mast

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om een verzoek tot plaatsing van een UMTS-mast nabij de Bataafseweg nummer 10 niet bij voorbaat af te wijzen. Het college wil eerst de benodigde adviezen ontvangen en de raadscommissie Ruimte informeren alvorens verdere besluiten te nemen. Ericsson heeft namens T-Mobile een verzoek gedaan tot het plaatsen van de desbetreffende UMTS-mast.

De Wet ruimtelijke ordening biedt het college van burgemeester en wethouders de bevoegdheid tot een ontheffing van het geldende bestemmingsplan voor een antenne-installatie met een hoogte van minder dan 40 meter, ongeacht bebouwde kom of buitengebied. De verzochte UMTS mast is 37,5 meter hoog. Zodoende is het mogelijk de verzochte UMTS mast met toepassing van een ontheffing in combinatie met een bouwvergunning eventueel te verlenen.

Ter informatie in raadscommissie Ruimte

Het principebesluit van burgemeester en wethouders wordt ter informatie voorgelegd aan de raadscommissie Ruimte in september 2010. Tijdens die vergadering kan worden ingesproken, indien men zich van te voren meldt bij de griffie van de gemeente Winterswijk (0543) 543 543 of kijk op www.winterswijk.nl/bestuur/raadscommissies.

Vervolg

Zodra alle informatie omtrent de nadere onderzoeken bekend is, zullen burgemeester en wethouders een besluit nemen omtrent het al dan niet op starten van de vereiste procedures. Deze besluitvorming zal ook in de Winterswijkse Weekkrant worden gepubliceerd.