Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 28-06-2010

Auto-inbreker biedt schadevergoeding aan

TILBURG: Een Tilburgse veelpleger (42) is zondagavond rond 23.30 uur op het Kazernehof betrapt op een auto-inbraak.

Een medewerker van een grillroom liep naar buiten en zag dat een man door het portierraam van een van de bedrijfsauto's hing. Hij hield de man tegen en riep naar een collega die ook naar buiten kwam. De inbreker had het rechterraam ingeslagen en had het frontje van de radio afgetrokken. De politie heeft de verdachte overgenomen. De getuige vertelde de agenten dat de inbreker spijt had en dat hij de schade zou vergoeden als de politie niet gebeld zou worden. Ze waren echter niet op zijn aanbieding ingegaan. Hij is conform de afspraken over de aanpak van veelplegers in verzekering gesteld.

Speeltoestel in brand, politie heeft jeugdige daders op het oog

TILBURG: Zondagavond is omstreeks 19.45 uur op de Mahlerstraat een speeltoestel van een kinderdagverblijf in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. De bluswerkzaamheden trokken behoorlijk wat kijkers. Het gaat om een kostbaar speeltoestel met een waarde van enkele tienduizenden euro's. Er is een aangifte opgenomen. Er is zicht op enkele jeugdige verdachten die vermoedelijk betrokken zijn geweest bij de brandstichting. Nader onderzoek zal dit verder moeten uitwijzen. Het team Tilburg-Oisterwijk roept getuigen op die zich nog niet gemeld hebben om contact op te nemen via 0900-8844.

Dronken bromfietser rijdt tegen hekwerk en loopt weg

GOIRLE: De politie heeft zondagavond omstreeks 19.45 uur een 28-jarige Tilburger aangehouden omdat hij na een ongeval op het van
Hogendorpplein niet ter plaatse gebleven was. Hij was met zijn scooter tegen hek gereden. Het afzethek raakte een personenauto die beschadigd werd. De bestuurder liep met zijn scooter weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Hij was vervolgens naar een vriend in de Wethouder van Besouwstraat gelopen. De politie heeft hem daar op aanwijzing van een getuige aangehouden. Hij verklaarde dat hij in de biertent enkele tientallen glazen bier te hebben gedronken. Daarna was hij op zijn brommer gestapt en tegen een afzetting gereden. Hij heeft een rijverbod gekregen.

Burenruzie loopt uit op mishandeling

TILBURG: In de wijk Korvel is vannacht een 28-jarige Tilburger door zijn 40-jarige buurman mishandeld. De politie arresteerde de verdachte rond 01.30 uur. Hij is vanmorgen na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

De agenten kregen een melding dat er in de wijk Korvel op straat een ruzie aan de gang was. Ter plaatse meldde zich een 28-jarige man die verklaarde dat hij met gebalde vuist in zijn gezicht geslagen was door de buurman. Hij vertelde dat hij op straat zijn buurman tegen kwam. Zonder enige aanleiding werd hij door hem vier keer geslagen. Hij deed aangifte. De verdachte gaf toe dat er een woordenwisseling was ontstaan. Hij voelde zich uitgedaagd door de aangever waarna zij volgens hem samen op de vuist gingen. Hij had zijn buurman tegen de grond geduwd waardoor ze samen ten val kwamen. Er waren volgens hem over een weer klappen gevallen. De politie heeft ook nog een verklaring opgenomen van een man die probeerde er tussen te springen. Hij bevestigde grotendeels de lezing van het slachtoffer.

Tilburger weigert ademproef

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.30 uur op de
Dallemdreef een 48-jarige Tilburgse automobilist aangehouden op de verdenking van rijden onder invloed. De verdachte weigerde mee te werken aan een ademtest. Hij werd ingesloten omdat hij te kennen een advocaat te willen spreken. Vanmorgen verklaarde hij daar van af te zien. Hij zou zijn raadsman wel bij de zitting zien. Verder wenste hij nergens aan mee te werken.

Arrestatie na bedreiging met mes

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 17.50 uur een 36-jarige Tilburger aangehouden ter zake bedreiging en poging tot zware
mishandeling. De verdachte zou kort voor zijn arrestatie op de Kruizemuntweg een 45-jarige Tilburger bedreigd hebben met een klapmes. Ook zou hij stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer hebben gemaakt. Het slachtoffer keerde juist samen met zijn vrouw, dochter en kleindochter terug van de camping. De verdachte en zijn dochter zijn bekenden van elkaar. Er ontstond kennelijk een
woordenwisseling waarna de verdachte volgens de aangever met een mes dreigde. Hij is in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Fietsster zwaar gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Een 33-jarige Tilburgse is zondagmiddag rond 14.45 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Stappegoorweg. Het slachtoffer reed op haar fiets in de richting van Goirle. Een 36-jarige Tilburger reed met zijn auto in dezelfde richting. Net voorbij het tuincentrum is de fietsster kennelijk de weg overgestoken in de richting van de Oeralweg. Zij werd daarbij door de Tilburgse
automobilist aangereden. De bestuurder verklaarde dat hij de vrouw ineens voor hem zag en haar niet meer kon ontwijken. Het slachtoffer kwam tegen de voorruit van zijn auto. Zij was niet bij kennis. Ze had een diepe wond in haar arm en een hoofdwond. Ze is naar het St Elisabethziekenhuis gebracht, waar zij geopereerd is en kunstmatig in slaap werd gehouden.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-06-2010 14:11 | © Regio Midden en West Brabant |