Politie Gelderland-Midden

Politie zoekt getuigen van brandstichting in Doorwerth
Publicatiedatum: 28-6-2010 13:54:12

DOORWERTH - De politie in Doorwerth is op zoek naar getuigen van een brandstichting in een tent aan de Utrechtseweg. De brand, die in de namiddag van zaterdag 26 juni woedde, is volgens de politie aangestoken. Vier Britse jongeren in de leeftijd van 19 en 20 jaar, die met een fietstocht geld wilden inzamelen ten bate van Britse militairen die door oorlogsgeweld invalide waren geworden, raakten daardoor hun bezittingen kwijt.

De jongeren waren op 6 juni (D-day) in Normandië hun fietstocht begonnen en wilden alle slagvelden bezoeken waar Engelsen tussen 1940 en 1945 hadden gevochten op weg naar Arnhem. In Doorwerth strandde het viertal met pech en sloeg in het bos langs de Utrechtseweg, nabij Kabeljauw, hun tent op. Toen de vier op zoek gingen naar een fietsenmaker en de tent onbeheerd achterbleef hebben onbekenden vermoedelijk hun bagage gestolen en de tent in brand gestoken.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Een buurtonderzoek had vanwege de weinige woningen weinig zin. Toch denkt de politie dat er wellicht wandelaars of voorbijgangers iets kan zijn opgevallen dat van belang kan zijn. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---