Gemeente Oirschot

Jeugdgemeenteraad kiest nieuwe speeltoestellen

Â

De jeugdgemeenteraad van de gemeente Oirschot geeft al jaren aan dat er meer speeltoestellen voor de jeugd vanaf 12 jaar moeten komen. Vanuit het jeugdbeleid is er een klein budget om hier invulling aan te geven. Daarom mocht de jeugdgemeenteraad dit jaar een voorstel doen om extra speeltoestellen voor de 10 + jeugd te plaatsen.

Â

In hun laatste gemeenteraadsvergadering van dit schooljaar heeft de jeugdgemeenteraad uitgebreid vergaderd over de nieuwe speeltoestellen. De jongeren willen graag uitdagende, sportieve toestellen waarop ze met meerdere kinderen tegelijk kunnen spelen. Ook vonden zij het belangrijk om meerdere toestellen aan te schaffen zodat er in verschillende kernen in de gemeente Oirschot een nieuw speeltoestel kan komen.

Â

Het voorstel van de jeugdgemeenteraad is om in de Haverhof in Oirschot, de Merodelaan in Spoordonk en in de Beembreek in Middelbeers een nieuw toestel te plaatsen. De jongeren hebben gekozen voor uitdagende draaitoestellen. In september of oktober worden de toestellen geplaatst.

Bent u benieuwd welke toestellen de kinderen hebben gekozen of heeft u hier andere vragen over dan kunt u contact opnemen met Yolande de Leeuw, tel. (0499) 583 333.