Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 28 juni

Alkmaar, 28-06-2010 o 13.00 uur

Auto in brand

Alkmaar, zondag 27 juni

Op zondagavond bleek een personenauto in brand te staan op de Smaragdweg in Alkmaar. De brand werd omstreeks 22.45 uur ontdekt door een voorbijganger. De brand moest worden geblust door de brandweer. Om het blussen te vereenvoudigen werd de toegangsweg voor het verkeer afgesloten. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Politie houdt twee brommerdieven aan

Heerhugowaard, zondag 27 juni

Op zondagmiddag omstreeks 17.50 uur hield de politie twee jongens van 13 en 16 jaar uit Heerhugowaard aan of verdenking van diefstal of heling van bromfietsen. Beide jongens reden op een bromfiets op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Toen zij een politieauto aan zagen komen, probeerden zij weg te komen. Hierbij botsten de brommers tegen elkaar. Een bromfiets bleef ter plaatse liggen en beide verdachten gingen er op de andere vandoor. Aanvankelijk werd getracht om de bromfiets te laten stoppen, maar de achtervolging werd gestaakt omdat de jongens door de politie waren herkend. Zij werden korte tijd laten bij hun woningen aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets die op straat was achtergebleven was zondagmiddag in Alkmaar gestolen.

Inbreker overlopen

Castricum, maandag 28 juni

Op maandagmorgen omstreeks 04.45 uur werd de 87-jarige bewoonster van een pand aan de Achterlaan in Castricum wakker van tikjes tegen haar voet. Toen zij om zich heen keek zag zij een man in haar slaapkamer staan. De man, die merkte dat de vrouw wakker werd, vluchtte weg. De woning bleek geheel doorzocht te zijn, maar voor zover bekend wordt nog niets vermist.

De inbreker is vermoedelijk naar binnen gekomen via een slaapkamerraam.

Aanrijding met letsel

Wognum, zondag 27 juni

Op zondagmiddag om 12.00 uur vond er een aanrijding plaats op de A7 onder Wognum waarbij drie personen gewond raakten.

Een 41-jarige vrouw uit Medemblik reed over de A7 en zag te laat dat voor haar een personenauto reed. Zij probeerde naar links uit te wijken maar botste nog met de rechter voorzijde van haar auto tegen de linker voorzijde van de andere auto. De voorste auto raakte hierdoor aan de rechterzijde van de weg tegen de vangrail, schoot terug de rijbaan op en botste tegen de auto van de Medemblikse.

De bestuurder van de voorste auto, een 50-jarige man uit Sijbekarspel en twee inzittende van zijn auto, Sijbekarspelaars van 21 en 46, werden voor onderzoek overgebracht naar het Werstfries Gasthuis in Hoorn. De vrouw uit Medemblik en een inzittende van haar auto, raakten niet gewond.

Vrouw aangereden op zebrapad

Zwaag, zondag 27 juni

Op zondagmiddag om 12.20 uur raakte een 44-jarige vrouw uit Zwaag gewond toen zij op de Berkmergouw in Zwaag het zebrapad overstak. Op dat moment kwam een 51-jarige man uit Zwaag met een personenauto aangereden. Hij zag de vrouw over het hoofd en reed haar aan. De vrouw kwam ten val en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De vrouw heeft mogelijk heupletsel.

Motorrijder onderuit

De Goorn, zondag 27 juni

Op zondagmiddag omstreeks 13.30 uur raakte een 66-jarige Amsterdammer gewond bij een verkeersongeval op kruising van de Zuid-Spierdijkerweg, De Goorn en De Burg in De Goorn. De man reed op een motorfiets over De Goorn in de richting van de kruising. Op de kruising schrok hij van een auto die vanaf de Zuid-Spierdijkerweg aan kwam rijden. Door de schrik remde de motorrijder krachten en verloor daardoor de macht over het stuur. Hij kwam ten val en liep verwondingen aan zijn gezicht en mogelijk hersenletsel op. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Hoorn, maandag 28 juni

Op maandagmorgen omstreeks 01.35 uur raakte een 22 man uit Hoorn zijn rijbewijs kwijt. De automobilist werd op de Rijnweg in Hoorn gecontroleerd. Hij blies 365ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer blazen dan 90 ug/l. Hij blies ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal. Hij moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt koperdief aan

Hoorn, zondag 27 juni

Op zondagavond omstreeks 21.40 uur werd een 17-jarige jongen uit Zwaag aangehouden wegens diefstal van koper vanaf een pand aan de Nieuwe Steen in Hoorn. Bij de politie was een melding binnengekomen dat er personen op het dak van het belastinggebouw liepen. Bij het zien van de politie gingen ze er vandoor. Een van de personen kon worden achterhaald. De 17-jarige jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De andere twee wisten te ontkomen. De verdachten gooiden een tas weg waarin koperen buizen zaten. Vermoedelijk zijn de dieven op zoek geweest naar koper bij de verbouwing van het belastingkantoor.

Brand in woning

Hoorn, maandag 28 juni

De politie hield op maandagmorgen een 26-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van brandstichting in een woning aan de Astronautenweg in zijn woonplaats. )omstreeks 07.40 uur werd de brand gemeld. De brandweer rukte uit met verschillende eenheden en kon de brand tot de woning beperken. Een daarnaast gelegen pand liep rookschade op. De aangehouden verdachte bleek kleding in brand te hebben gestoken. Hij verkeerde in ernstige geestelijke nood en is daarvoor opgenomen. De bewoners van het pand werden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Update cijfers TT-controles

Regio, maandag 28 juni

Op vrijdag en zaterdag hield de politie extra controles op motorrijders. Vrijdag ging het voornamelijk om de hoge snelheden van het verkeer. Op zaterdag kwam daar ook nog een alcoholcontrole bij.

Gecontroleerd werd op de A7, N242 en de N99. Het ging daarbij om statische controles met radarapparatuur waarbij overtredingen fotografisch werden vastgelegd en om rijdende controles met onopvallende autos en motoren.

Op vrijdag moesten vijf bestuurders hun rijbewijs inleveren. De snelste van deze overtreders reed op een motorfiets met 207 km/u. In totaal 2662 bestuurders geflitst. Hierbij was de hoogste snelheid 187 km/u

Bij een alcoholcontrole in Middenmeer liet de politie 841 bestuurders blazen. Twee bestuurders werden aangehouden met 480 en 500 ug/l alcohol in hun adem. Beide bestuurders waren overigens geen bezoekers van de TT.

Op zaterdag vier rijbewijzen ingevorderd. Hierbij ging het om een automobilist met 188 km/u en drie motorrijders met 210, 215 en 224 km/u. In totaal werden 1211 bestuurders geflitst op de A7, N242 en de N99. Hier bedroeg de hoogste snelheid 188 km/u.