Beleggen in zorgvastgoed

28/06/2010 14:49

Achmea

Het aangekochte gebouw van het Maasziekenhuis biedt plaats aan kantoorfuncties en een aantal zorgfuncties. Ruim 80% is inmiddels verhuurd. Hoofdhuurder voor een periode van 20 jaar is de Stichting Pantein. Onderhandelingen over de overige ruimten zijn gaande.

De bouw van het ziekenhuiscomplex is in volle gang. De ingebruikname staat gepland voor april 2011.

Het Maasziekenhuis, onderdeel van Stichting Pantein, heeft een onderscheidende visie op het vernieuwend ontwikkelen van zorgvastgoed. Zij werkt daarvoor in een partnership met Vitaal ZorgVast, concept- en projectontwikkelaar voor de gezondheidszorg en onderdeel van BAM Utiliteitsbouw. Met haar specialistische kennis is in Syntrus Achmea Vastgoed de ideale belegger gevonden. Met het beleggen in en het zelf ontwikkelen van woon-zorgcomplexen heeft Syntrus Achmea Vastgoed al een lange staat van dienst opgebouwd.

In 2008 heeft Syntrus Achmea Vastgoed het Achmea Dutch Health Care Property Fund opgericht. Via dit fonds kunnen institutionele beleggers investeren in Zorgvastgoed, zowel Care als Cure. De voornaamste aanleiding voor de oprichting van het Zorgfonds was de verandering van de financieringsgrondslag voor de zorg en daarmee het zorgvastgoed. Vastgoedkosten worden niet meer door de overheid betaald maar moeten worden terugverdiend vanuit de feitelijk verleende zorg. Dit noodzaakt zorgorganisaties op nieuwe wijze met risicospreiding en financiële planning om te gaan.

Over Syntrus Achmea Vastgoed

Syntrus Achmea Vastgoed belegt voor institutionele beleggers in alle sectoren in Nederland en via fund-of-funds in Europa, Noord-Amerika en Azië. Als enige vastgoedbelegger in Nederland belegt Syntrus Achmea Vastgoed daarnaast in vastgoedfinancieringen. Met een omvangrijke grondportefeuille en uitgebreide expertise op het gebied van vastgoedontwikkeling, wordt gebouwd aan de toekomst van de opdrachtgevers, de huurders en het eigen vastgoedbedrijf.





http://newsclipper.nl/news/id/721