Gemeente Kaag en Braassem

Waterrijk Cultuurfestijn groot succes
Optreden Klavan Leidsevaart

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover: na maanden voorbereiding was het de dag van Waterrijk Cultuurfestijn! Op deze stralende dag deden ruim 50 sloepen en 100 fietsers mee aan de tocht door Kaag en Braassem. De tocht werd georganiseerd door de gemeente, uiteraard met medewerking van vrijwilligers en verschillende horeca ondernemers.

Wethouder Jan Uit den Boogaard gaf om 11.00 uur het startschot bij Watersportvereniging Braassemermeer in Roelofarendsveen. Langs de route werden ook optredens gegeven door onder andere Bart van Gerwen, Klavan en de Ringvaartzangers. De hele stoet ging via Oude Wetering naar Leimuiden, om bij de Rozeboom van een drankje en hapje te genieten. Daarna gingen de fietsers en sloepen door naar Bilderdam en Rijnsaterwoude.

De fietsers konden in Woubrugge afstappen en de braderie in Woubrugge bezoeken. Hier werd de Waterrecreatiedag georganiseerd. De sloepen gingen na het optreden van de Ringvaartzangers door naar de accordeonisten bij de Scheepswerf in Hoogmade. Waterrijk cultuurfestijn werd feestelijk afgesloten met een optreden van Ladderszat, bij het eindpunt Paerdeburgh in Rijpwetering.

Na een heerlijke dag op het water en op de fiets kon âs avonds iedereen genieten van het Sluisconcert in Roelofarendsveen. Tijdens dit concert gaf het symfonieorkest Bellitoni een geweldig optreden. Het thema was dit jaar âoperaâ. Het hoogtepunt van de avond was het nummer 'Dont cry for me Argentina' van de musical âEvitaâ. De zangeres vertolkte het nummer al zwevend boven het publiek, hangend aan een luchtballon. Chapeau voor de organisatie!