Gemeente Schouwen-Duiveland


Zierikzee

Opening speelveldjes Waterwijk in Zierikzee

Publicatiedatum: 28 juni 2010

PERSBERICHT

Datum

28 juni 2010

Informatie

P. van Beveren, projectleider gemeente

tel. 0111 452 440

Kinderfeestje als opening van nieuwe speelterreinen POORTAMBACHT 11, WATERWIJK ZIERIKZEE BIEDT RUIMTE AAN KINDEREN

Zierikzee- Poortambacht 11 is niet alleen rijk aan water, maar biedt aan kinderen ook alle ruimte om te spelen op speciaal voor hen ingerichte speelplekken. Nu de inrichting en beplanting rond is, is het tijd om deze speelterreinen woensdag 30 juni te openen met een speciaal kinderpartijtje. Dit gebeurt om 14.00 uur op het speelterrein aan de Lepelaarstraat in aanwezigheid van wethouder A. M. Verseput. De organisatie van deze opening is in handen van de leden van de Klankbordgroep Poortambacht 11.

De speelveldjes zijn te vinden aan de Lepelaarstraat, de Watersnipstraat en de Houtsnipstraat. Ieder speelveld heeft een eigen thema. De speelplek aan de Watersnipstraat is ingericht volgens het thema Zee en strand. Het bos heeft als uitgangspunt gediend voor de inrichting van het speelterrein aan de Houtsnipstraat; het speelveld aan de Lepelaarstraat biedt alle ruimte voor sport en spel. De inrichting van deze veldjes is door jongeren bedacht. In speciale jeugdpanels onder leiding van het Welzijnshuis, de gemeente en het bedrijf Ovaal speelconcepten uit Diepenveen hebben de jongeren hun ideeën over de inrichting van een speelplek vertaald in een ontwerp. De inrichting van deze speelveldjes, waar de kinderen inmiddels al spelen, is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de projectontwikkelaar.

Nu ook speelveldjes af zijn, is het tijd voor een feestelijke opening. De Klankbordgroep PA11 heeft hiervoor een speciaal programma opgesteld waarin ruim, aandacht is voor de jongste Waterwijkertjes door onder meer een ballonnenwedstrijd en het aanbieden van pannenkoeken en een ijsje.