Provincie Flevoland
Publiek maakt kennis met OostvaardersWold

Publicatiedatum: 28 juni 2010

Het publiek in Flevoland heeft afgelopen weken kennis gemaakt met het OostvaardersWold. Belangstellenden bezochten een van de drie informatiemarkten die in Zeewolde, Almere en Lelystad waren georganiseerd. Er waren kritische vragen en enthousiaste reacties op de realisatie van dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in Flevoland.

Dit jaar is begonnen met de realisatie van het OostvaardersWold. Dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in Zuidelijk Flevoland verbindt de Oostvaardersplassen bij Almere met het Horsterwold bij Zeewolde. De provincie maakt momenteel afspraken met boeren om de agrarische bedrijven te verplaatsen. De eerste wandelroute is al geopend en een eerste deel van het natuurgebied is al ingericht. In 2014 moet het hele gebied klaar zijn.

200 inwoners

Tijdens de informatiemarkten lieten ongeveer 200 inwoners van Flevoland zich informeren over de plannen voor het OostvaardersWold. Eind juli start de inspraak voor het ontwerp inpassingsplan OostvaardersWold. Dat plan wordt gemaakt zodat de inrichting van het OostvaardersWold een wettelijke status krijgt. Een inpassingsplan wordt gemaakt door de provincie en is feitelijk hetzelfde als een gemeentelijk
bestemmingsplan. Bij de bezoekers van de informatiemarkten leefde een grote verscheidenheid aan vragen. Waar kan ik straks wandelen, fietsen of kanoën? Lukt het om de boerenbedrijven te verplaatsen die op de plek liggen waar straks het OostvaardersWold komt? Hoe gaat het OostvaardersWold er precies uitzien? Deze en andere vragen werden ter plekke beantwoord door projectleiders en ontwerpers die bezig zijn met de realisatie van het OostvaardersWold.

Website

Wie de informatiemarkten niet heeft kunnen bezoeken, kan informatie over het OostvaardersWold vinden op de website van OostvaardersWold. Op deze website wordt eind juli ook het ontwerp inpassingsplan geplaatst, waar mensen een officiële zienswijze op kunnen indienen. Wie een vraag heeft kan die stellen door een email te sturen naar
oostvaarderswold@flevoland.nl of te bellen met de projectorganisatie OostvaardersWold, telefoon 0320 - 265 702.