Gemeente Stadskanaal

In overleg met de bewoners is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van de wijk Maarsstee. Het gemeentebestuur van Stadskanaal wil het project nog voor de zomervakantie aanbesteden.

De totale kosten voor de herinrichting zijn geraamd op 780.000 euro. De gemeenteraad heeft hiervoor via de voorjaarsnota 2010 een krediet beschikbaar gesteld. Tijdens de inloopbijeenkomst in maart zijn de plannen voor Maarstee voorgelegd aan de inwoners. Uit een enquête is gebleken dat er veel draagvlak voor bestaat.

Om de plannen uit te voeren moeten twee verkeersbesluiten worden genomen. Zo zullen de Overijsselselaan, de Frieselaan en de Drentselaan door een langzaam verkeerroute worden doorsneden. Hierdoor is doorgaand autoverkeer niet meer mogelijk, zodat een verkeersluwe en leefbare woonomgeving ontstaat.

Met de inwoners van Maarsstee vindt nog nader overleg plaats over de gewenste speelvoorzieningen in de wijk. Gezien de planning van de bouwwerkzaamheden en de bereikbaarheid van de nieuwe woningen, is het volgens het college wenselijk om de werkzaamheden nog voor de zomervakantie aan te besteden, om de voorbereidingen voor de herinrichting te kunnen starten.

* 28 juni 2010