Provincie Utrecht

Kerntakendiscussie en Statenverkiezingen 2011

Provinciale Staten hebben op maandag 28 juni gesproken over het voeren van een provinciale kerntakendiscussie. In een slotbijeenkomst van de ad hoc commissie - die de informatie daarvoor heeft verzameld - is besloten om in de PS vergadering van 28 juni niet de takendiscussie zelf te voeren. Het in dit proces beschikbaar gekomen materiaal zal worden gebruikt bij het opstellen van de partijprogramma's voor de Statenverkiezingen in 2011 en een rol spelen bij de daaropvolgende coalitieonderhandelingen.

Per programma is een analyse gemaakt van de door de fracties aangegeven meningen, mede in relatie tot het al dan niet wettelijke karakter van de betreffende taak en of afspraken die met derden zijn gemaakt. Cultuur is onderdeel van programma 8: Samenleving, cultuur en sport. De analyse zal onderdeel uitmaken van het overdrachtsdocument. Dit overdrachtsdocument wordt opgesteld in het kader van de Statenverkiezingen in 2011.

Meer informatie over de PS vergadering van 28 juni vindt u in het Stateninformatiesysteem.

Cultuurdebat
Op 4 november 2010 vindt het volgende Cultuurdebat plaats. In de nieuwsbrief van september geven we u meer informatie over dit debat.