Siemens

Persbericht

201006. 315

Den Haag, maandag 28 juni 2010

Sentron T van Siemens maakt energieverbruik en -kwaliteit transparant

De Sentron T van Siemens is een multifunctioneel meetinstrument voor nauwkeurige en veelzijdige verbruiks- en kwaliteitsmetingen. De verstrekte informatie geeft de energieleverancier en -gebruiker snel en accuraat inzicht in de aangesloten verbruikers.

De stijgende vraag naar energie, maar ook de toenemende complexiteit en belasting van het net vragen om steeds geavanceerder meetapparatuur. De Sentron T meet stromen en spanningen met een hoge nauwkeurigheid en kan 60 elektrische meetwaarden herleiden en weergeven die essentieel zijn voor inzicht in verbruik en kwaliteit. Deze zijn via de vier analoge uitgangen uit te lezen met een korte responstijd van 120 ms voor 50 Hz signalen.

Dankzij de ingebouwde parametrisatie en visualisatie tool, kan de gebruiksvriendelijke Sentron T eenvoudig worden geparametriseerd en toegepast via de web browser van elke PC of notebook, zonder extra software te hoeven installeren. De hoge beschermingsgraad tegen EMC, alsmede zijn compacte en robuuste uitvoering maken hem geschikt voor uiteenlopende toepassingen.
De Sentron P is standaard voorzien van tal van
communicatiemogelijkheden. Deze bestaan uit Modbus TCP, Modbus RTU en IEC 60870-5-103, die naadloos systeem- en SCADA-integratie mogelijk maken via Ethernet of RS485. Externe tijdsynchronisatie via Ethernet NTP of fieldbus, met gebruikmaking van Modbus RTU of IEC 60870-5-103, behoort tot de opties.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Energy, Berry Zaat
Telefoon: +31 (0)70 333 3122
E-mail: berry.zaat@siemens.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com