Apple Nederland

iPhone images

Al meer dan 1,7 miljoen exemplaren van de iPhone 4 verkocht

Cupertino, 28 juni 2010 Apple® maakt vandaag bekend dat er op zondag 26 juni, drie dagen nadat de verkoop van start ging, al meer dan 1,7 miljoen exemplaren van de iPhone 4 waren verkocht. iPhone 4 is voorzien van FaceTime®, waarmee je met één tikje kunt videobellen, en het nieuwe Retina-display van Apple met de hoogste resolutie ooit in een gsm-display, wat resulteert in een ongekend scherpe weergave van tekst, afbeeldingen en videobeelden.

"Dit is de succesvolste introductie in onze geschiedenis", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Tegelijkertijd willen we onze welgemeende excuses aanbieden aan klanten die teleurgesteld moesten worden omdat de voorraad niet toereikend was."

iPhone 4 heeft een 5-megapixel camera met ledflits, de mogelijkheid om 720p HD-video's op te nemen, de Apple A4-processor, een 3-assengyrokompas en een gesprekstijd die 40 procent langer is geworden. En dat allemaal in een prachtig, geheel vernieuwd ontwerp van glas en roestvrij staal waarmee iPhone 4 de dunste smartphone ter wereld is.

iPhone 4 draait op iOS 4, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, dat multitasking, de mogelijkheid om apps in mappen onder te verdelen, verbeterde Mail, uitgebreidere ondersteuning voor zakelijk gebruik en iAd, het nieuwe Apple platform voor mobiele reclame biedt.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 4 is in de Verenigde Staten verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Retail Stores, de AT&T-(online)winkels, Best Buy, Radio Shack en Wal-Mart, voor een adviesprijs van USD 199* voor het 16-GB model en USD 299 voor het 32-GB model. iPhone 4 is inmiddels ook beschikbaar in Duitsland, Frankrijk, Japan en het Verenigd Koninkrijk, en vanaf eind juli tevens in de volgende achttien landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Finland, Hong Kong, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Singapore, Spanje, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.


*De bovenstaande prijzen gelden alleen voor de Verenigde Staten en zijn exclusief btw.

Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z'n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.

PR-afdeling van Apple Nederland
Jurriaan Trommels
media.nl@euro.apple.com
+31 (0)20 5352728

AAN DE REDACTIE: Bezoek voor aanvullende informatie Apple's PR website /www.apple.com/nl/pr> of bel Apple's Media Helplijn op 020 5352728

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr.

© 2010 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iLife, Snow Leopard, iPhoto, iMovie, GarageBand, Time Machine, Apple Store, AirPort Extreme, FireWire, Aperture, Final Cut, Logic, iWork en AppleCare zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.