Gemeente Leeuwarden

Raadsvergadering over reclame, woningbouw en Grote stedenbeleid

Bron: Gemeente Leeuwarden (24-06-2010)

In de raadsvergadering van maandag 28 juni 2010 zal onder meer gesproken worden over reclame, woningbouw en Grote stedenbeleid.

De beleidsnota `Oog voor reclame' wordt besproken in de raad. Het gaat onder meer om een betere dosering van reclame in de openbare ruimte. En ook om de bevordering van de kwaliteit van de reclame-uiting. Het plaatsen van buitenreclame dient te voldoen aan de juiste plek en vormgeving.

Door de economische crisis is de woningbouwproductie sterk gedaald. In 2009 heeft het Rijk een tijdelijke stimuleringsregeling ingevoerd. Nu wordt van de gemeente gevraagd bij de verstrekking van de derde termijn een verplichte bijdrage te leveren van maximaal EUR 950.000,-. Het college vraagt de gemeenteraad hiermee in te stemmen en hen de volmacht te geven om de vorm te bepalen waarin de gemeentelijke bijdrage aan de projecten wordt toegekend.

De gemeente Leeuwarden heeft in 2005 afspraken gemaakt met het Rijk in het kader van het Grote stedenbeleid. Het gaat om een ontwikkelingsprogramma over 4 jaar. Vorig jaar liep dit programma af. Volgens afspraak worden nu de financiële middelen verantwoord en wordt er gekeken of de voorgenomen prestaties behaald zijn. Deze eindverantwoording wordt in de gemeenteraad besproken.

Bent u geïnteresseerd en wilt u de vergadering bijwonen, dan bent u van harte welkom.
Plaats, raadzaal van het Stadhuis aan het Hofplein 38 in Leeuwarden. Aanvang : 19.30 uur.

Agenda en achtergrondinformatie vindt u op de website van de gemeenteraad.