Gemeente Millingen


Zeelandsestraat krijgt flinke facelift

Zeelandsestraat kijkend naar het Kastanjeplein
Komend najaar wordt de Zeelandsestraat in Millingen aan de Rijn aangepakt. Het gedeelte tussen de Heerbaan (Kastanjeplein) en De Lange Paol krijgt een complete facelift. De nutsbedrijven zijn, vooruitlopend op de 'grote reconstructie' in het najaar, momenteel al bezig met vervanging van hun kabels en leidingen.

De verharding van de Zeelandsestraat bestaat op dit moment nog uit asfalt, maar wordt van lichtgrijze klinkers voorzien. Samen met antracietkleurige trottoirbanden en een gele klinker in de voetpaden zal het straatbeeld een stuk aantrekkelijker worden.

Er worden langsparkeervakken aangelegd, verspringend links en rechts van de rijbaan. Daarbij is ook aandacht voor het groen; er worden in totaal 8 plantvakken aangelegd, waarbij in ieder plantvak een Linde wordt geplant. Tot slot worden ook de lichtmasten vervangen.

Ondergrondse activiteiten

Naast de direct zichtbare elementen wordt ook ondergronds het nodige gedaan. In de grote reconstructie wordt een gedeelte van de riolering vervangen. Het riool wordt verlegd vanaf de apotheek in de Prins Bernhardstraat tot aan de Pastoor Graatweg. Deze verlegging is onder andere noodzakelijk voor de nieuwbouw bij 't Stüpke. Tussen de Pastoor Graatweg en De Lange Paol wordt tot slot een nieuwe riolering gelegd. Het regenwater, wat als 'schoon water' bestempeld kan worden, wordt hierdoor niet langer naar de waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, maar wordt geloosd op het oppervlaktewater.

Planning

Eind augustus starten de werkzaamheden op het Kastanjeplein, de Heerbaan en in de Prins Bernhardstraat. De Heerbaan zal hierbij enkele weken afgesloten zijn voor alle verkeer. Er worden omleidingroutes ingesteld. Vermoedelijk wordt begin oktober gestart met de werkzaamheden op de Zeelandsestraat. De aannemer start bij de kruising met de St. Willibrordstraat en werkt in een aantal fases in de richting van De Lange Paol. Naar verwachting zal het werk begin 2011 worden opgeleverd.