Interbrew


Jupiler's Nationale Voetbalpoll: 2-0 overwinning voor Oranje op Slowakije

28 juni 2010 - De meeste Nederlanders verwachten dat Oranje vandaag met 2-0 wint van Slowakije. Dit blijkt uit de Nationale Voetbalpoll die Jupiler vandaag heeft gehouden in een viertal grote steden in het kader van de Jup Holland Jup campagne.

Jupiler vroeg ruim 400 inwoners uit Amsterdam, Rotterdam, s-Hertogenbosch en Utrecht welke uitslag men verwacht van het WK duel Nederland Slowakije. In het kader van de Jup Holland Jup campagne waarmee het Belgische biermerk Nederland momenteel Oranje kleurt, zijn de respondenten op verzoek ook nog op een feloranje kapsel getrakteerd.

Bosschenaren meest positief
Hoewel de verwachtingen van Nederland redelijk eensgezind zijn, hebben inwoners uit s-Hertogenbosch de meest positieve verwachting van Oranje: 38 % denkt dat er vanmiddag met 2-0 gewonnen gaat worden van Slowakije. Amsterdammers zijn iets kritischer, 32 % verwacht dat Oranje vanmiddag met een nipte 2-1 zege het veld verlaat. Geen van de ruim 400 ondervraagde Nederlands verwacht overigens dat Oranje verliest.

Wie de uitslag juist heeft voorspeld, maakt bovendien kans op een speciale Jup-Holland-Jup versie van de PerfectDraft thuistap; de winnaars worden bekend gemaakt op de Jup Holland Jup paginas op Hyves en Facebook. Daar zijn ook de leukste fotos te vinden van Oranjefans die hun haar in de nationale voetbalkleur hebben laten verven.

Opvallende acties
Het Belgische Jupiler is het snelstgroeiende pilsmerk in Nederland en met opvallende acties willen we bijdragen aan de Oranjesfeer tijdens het WK, zegt marketing manager Jupiler, Kevin Vonckx. We hebben de afgelopen weken 300.000 Oranje Jup Holland Jup shirts weggegeven bij aankoop van een krat Jupiler en er duizenden uitgedeeld met Koninginnedag. Daarnaast bieden we echte Oranjefans unieke voetbalmomenten, zoals een televisiereportage op RTL7 rond de mooiste voetbaltempels of bij een topvoetballer thuis een WK duel van Oranje kijken.

Laatste Jup Holland Jup shirts voor goede doel
Onze Jup Holland Jup shirts zijn als warme broodjes over de toonbank gegaan en nagenoeg niet meer te verkrijgen, zegt Kevin. Omdat er nog veel vraag naar is, hebben we besloten de laatste shirts te laten signeren door de Belgische topvoetballer Dries Mertens die in Nederland bij FC Utrecht speelt. Wie zon uniek shirt wil kan daar via www.oranjeveiling.nl op bieden en steunt daarmee ook het goede doel want de volledige opbrengst gaat naar de stichting Spieren voor Spieren.

Over Jupiler
Jupiler is het officiële bier in de Benelux tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal 2010. Het Belgische biermerk is het snelst groeiende pils in Nederland, met een verdubbeling van de volumes in de afgelopen 5 jaar. Jupiler wordt in Nederland als biermerk ook het meest geassocieerd met voetbal, dankzij het naamgevende sponsorschap en partnerschap met de Jupiler League.