Gemeente Overbetuwe


Fotoarchief digitaal beschikbaar

28 juni 2010

Afgelopen vrijdag 25 juni heeft de Historische Kring Kesteren het Valburgse fotoarchief overgedragen aan de gemeente Overbetuwe. Aansluitend is een speciale pagina op http://www.overbetuwe/.nl geopend, waar iedereen de foto's kan vinden.

Prachtig initiatief en resultaat

Voorzitter Folkert Schuurman van de Historische Kring Kesteren overhandigde het fotoarchief symbolisch aan wethouder Frits Witjes. Wethouder Witjes vindt het een prachtig initiatief en resultaat: "Ik heb bewondering voor dit initiatief. In een stille omgeving heeft Teun Versluis hieraan jaren gewerkt. Ik heb groot respect voor zijn prestatie. Het is een eer dit fotoarchief overhandigd te krijgen. We willen het als gemeente dan ook graag zichtbaar en beleefbaar maken, op moderne wijze. Daarom kan iedereen vanaf nu de foto's vinden via de website van de gemeente, http://www.overbetuwe.nl/".

2.500 foto's en ansichten

Dit fotoarchief is door Teun Versluis, lid van de Historische Kring Kesteren, geïnventariseerd en geschikt gemaakt voor publicatie op internet. Versluis is 10 jaar bezig geweest met het ordenen en scannen van circa 2.500 foto's en ansichten uit het archief van de gemeente Valburg. Hij verdiepte zich ook in de achtergronden van de gemeente. Valburg bestond van 1817 tot 2001 en omvatte de kernen Andelst, Hemmen, Herveld, Oosterhout Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten. De oudste foto is van omstreeks 1880, grofweg 50 jaar na de uitvinding van de fotografie.

Foto's digitaal beschikbaar

Via http://www.overbetuwe.nl/ kan iedereen de foto's via zoekopdrachten vinden. Deze pagina staat in het menu Gemeente > Meer over Overbetuwe > Digitaal fotoarchief
(http://www.overbetuwe.nl/Gemeente/Meer_over_Overbetuwe/Digitaal_fotoar chief)