Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Bedrijfsleven enthousiast over landbouwdagen op Wereldexpo

Nieuwsbericht | 28-06-2010

"Better city, better life ánd better countryside." Met deze woorden parafraseerde secretaris-generaal André van der Zande (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) het thema van de World Expo 2010 in Shanghai. Hij onderstreepte zo het belang van plattelandsontwikkeling voor de voedselvoorziening én voor de leefbaarheid in landelijke gebieden.

Van der Zande bezocht van 22 tot 26 juni 2010 de landbouwdagen op de Wereldexpo. De thema's zuivel, voedsel, voedselingrediënten en plantaardige grondstoffen stonden centraal in het Nederlandse paviljoen, Happy street.

Tijdens zijn bezoek heeft Van der Zande met de Chinese ministeries van Landbouw en van Quarantaine en Inspectie afgesproken om de samenwerking op vijf gebieden te versterken. Deze zogenaamde 'orange' sectorprogramma's zijn: duurzame diervoedselproductie, duurzame veehouderij en vleesproductie, duurzame aardappelproductie en
-verwerking, plantenveredeling en integrale managementsystemen. In de programma's werken bedrijfsleven en overheid samen.

De eerste aanzet voor de samenwerking was de ondertekening van een protocol om het CLIENT-systeem in China te introduceren. De elektronische uitwisseling van gegevens zal de handel over en weer ten goede komen.
Het Nederlandse paviljoen, Happy street, op de wereldexpo 2010 in Shanghai (foto: Henk van Duijn).

Verwante informatie


* Expo 2010 Shanghai China (website)

* Nederlands paviljoen Expo 2010 Shanghai (website)

Zie ook


* Internationale agribusiness (dossier)