NEN


Nader bodemonderzoek volgens NTA 5755

maandag 28 juni 2010, 11:34

Concept-NTA 5755 beschrijft het proces waarbij aanleiding en doel van het bodemonderzoek samen de totale informatiebehoefte en de benodigde informatiekwaliteit bepalen. Op 5 oktober 2010 organiseert NEN Cursussen de nieuwe cursus 'Nader bodemonderzoek volgens NTA 5755'. Publicatie van NTA 5755 wordt binnenkort verwacht.

De manier waarop de benodigde informatie wordt verzameld en de benodigde informatiekwaliteit wordt bereikt, is zoveel mogelijk de vrijheid van de onderzoeker. Hierdoor biedt NTA 5755 ruimte voor maatwerk. Het zogenaamde 'conceptuele model' is binnen het nader onderzoek een belangrijk stuk gereedschap om goed inzicht te verkrijgen in de verontreinigingsituatie en andere belangrijke aspecten waarop het nader onderzoek zich kan richten. In deze cursus staat vooral de procesmatige aanpak van nader bodemonderzoek centraal. Daarnaast worden de kwaliteitskenmerken van een nader bodemonderzoek volgens NTA 5755 verduidelijkt.

Voor wie?
De cursus is in het bijzonder geschikt voor overheidsfunctionarissen (Handhavers / Bevoegd Gezag) die bodemonderzoeksrapporten moeten beoordelen. Ook opdrachtgevers, uitvoerders en toetsers van milieukundige bodemonderzoeken uit de publieke en private sector behoren tot de doelgroep.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188, e-mail: cursussen@nen.nl. Of kijk op www.nen.nl/cursusnta5755.