Gemeente Roermond

Roermond ideaal voor jongeren en tweeverdieners zonder kinderen

Uit het Elsevier-onderzoek Waar is het goed wonen van 26 juni jl. blijkt dat Roermond van alle Limburgse gemeenten het beste scoort in de categorie Jongeren en Tweeverdieners zonder kinderen, ouder dan 35 jaar. Aspecten zoals een goed uitgaansleven, evenementen en een ruime keuze uit scholen voor voortgezet onderwijs spelen in de eerste categorie een belangrijke rol. Voor de tweede categorie zijn met name de dynamiek en economie, arbeidsplaatsen, ruime mogelijkheden om uit te gaan en buiten de deur te eten interessant. Ook een breed aanbod van cultuur in de omgeving en een mooie woonomgeving zijn daarbij niet te versmaden.

Landelijk gezien staat Roermond in de Top 25 Jongeren op een 13de plek en in de Top 25 Tweeverdieners zonder kinderen op plaats 22. Na het winnen van de titel Beste Binnenstad van Nederland 2009-2011 in de categorie middelgrote steden en het behalen van de titel Beste Limburgse gemeente 2010 is dit resultaat weer een mooie opsteker.

Roermond wil een breed publiek aantrekken waaronder jongeren aldus wethouder Van Rey, die blij is met deze goede beoordeling van tijdschrift Elsevier. Kijk naar jongerenevenementen waaronder de Dancetour, het Bevrijdingsfestival Limburg en het Solarfestival, die ervoor zorgen dat duizenden jongeren naar Roermond komen. Op het gebied van werk, uitgaan en cultuur scoort Roermond al een tijd goed. Het is fijn om te constateren dat we als stad daarnaast ook aantrekkelijk worden gevonden door de jeugd.

Eerste publicatiedatum: 28-06-2010 Bijgewerkt: 28-06-2010