Wageningen Universiteit en Researchcentrum De vraag wat er belangrijker is: de Nederlandse natuur of het Nederlands elftal, is beantwoord. Omdat veel genodigden zich voor onderstaande bijeenkomst hebben afgemeld vanwege de grote kans dat het Nederlands elftal op dat moment zijn wedstrijd speelt in de achtste finales op het WK, hebben we besloten deze bijeenkomst af te gelasten. Mocht u niettemin belangstelling hebben voor dit essay, laat dat dan even weten, dan sturen we het op.

=======================

Presentatie en discussie over het essay 'Natuur voor iedereen' afgelast

Op 28 juni 2010 vanaf 15.00 uur wordt in aanwezigheid van Anita Wouters, directeur-generaal bij het ministerie van LNV, het essay 'Natuur voor iedereen' gepresenteerd en bediscussieerd.

In dit essay van 32 pagina's doen onderzoekers van Alterra (onderdeel van Wageningen UR) voorstellen voor aanpassing (doorontwikkeling) van het natuurbeleid vanwege de veranderende natuurlijke, klimatologische en maatschappelijke omstandigheden in ons land. Zij stellen voor Nederland op te delen in drie landschapstypen: natuurlandschap waar de natuur eerste prioriteit heeft, landbouwlandschap waar de landbouw voorrang krijgt, en multifunctioneel landschap waar alle betrokkenen samen (bewoners, bedrijven, de politiek) samen de inrichting bepalen. 'Ecosysteemdiensten' spelen hierbij een vooraanstaande rol. Op deze manier, zo stellen de onderzoekers, blijft natuur in Nederland goed beschermd, maar gaat Nederland niet 'op slot' voor economische activiteiten zoals de landbouw. De onderzoekers zullen deze voorstellen presenteren, en de volgende betrokkenen hebben hun medewerking toegezegd en zullen hierop kritisch reageren.

· Harry Keereweer, gedeputeerde provincie Gelderland

· Titia Zonneveld, Natuurmonumenten

· Sander Wijdeven, Staatsbosbeheer

· Jos Roemaat, LTO Noord / Natuurlijk Platteland Oost

· Henk Scheele, agrarisch ondernemer, voorzitter H-WodKa

· Ivo Gelsing, Recron

· Anita Wouters, DG ministerie van LNV

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd deze presentatie en discussie bij te wonen. Deze vindt plaats op maandag 28 juni bij Alterra, in het Lumen-gebouw van Wageningen UR, Droevendaalsesteeg 3, 6708 PB Wageningen. Vanaf 14.30 uur staat de koffie klaar. De aanvang is 15.00 uur en na afloop, rond circa 16.30 uur, is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje. Er zijn aan de bijeenkomst geen kosten verbonden.

U kunt u aanmelden door uw gegevens te mailen aan bert3.jansen@wur.nl. Desgewenst kunt u ook vooraf een exemplaar van het essay toegezonden krijgen (zodra de drukker het af heeft). De onderzoekers zijn uiteraard bereid tot een toelichting. In de bijlage vindt u alvast een korte toelichting op de inhoud van het essay.

Meer informatie over de inhoud van het essay kunt u krijgen bij:

Alterra

Kees Hendriks

0317 486510 of kees.hendriks@wur.nl

U kunt ook contact opnemen met de afd. Communicatie

Bert Jansen

bert3.jansen@wur.nl of 0317 485053


---
Bert Jansen
communicatie-adviseur
Alterra / Wageningen Universiteit Omgevingswetenschappen postbus 47
6700 AA Wageningen
0317 - 485053
bert3.jansen@wur.nl