Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Partner ingeruild voor Rafael van der Vaart

Amsterdam, 28 juni 2010 - De Nederlandse vrouw ziet Rafael van der Vaart het meest zitten als echtgenoot. Hij wordt op de voet gevolgd door Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay. Dit blijkt uit een enquête van Vrouwonline.nl, waaraan ruim 800 vrouwen meededen.

25% van de vrouwen loopt niet warm voor onze spelers en geeft alsnog de voorkeur aan haar eigen man. Opvallend is dat bijna driekwart van de vrouwen niet zou willen dat hun partner deel uitmaakt van het Nederlands elftal. 40,6 % is er van overtuigd dat Nederland de beste kans heeft om winnaar van het WK te worden. Het vertrouwen in trainer Bert van Marwijk(34%) en spelers Arjan Robben(18%) en Wesley Sneijder(13,5%) is het grootst.

Thuis op de bank
Meer dan de helft (64%) van de dames kijkt het WK liever gezellig thuis op de bank of in de kroeg met vrienden (15,6%), dan op een zelfgeknutselde tribune in de buurt (2,0%). Bij voorkeur in gezelschap van het hele gezin of vriendinnen. Er is bij de vrouwen geen behoefte om bij de wedstrijden in Zuid-Afrika aanwezig te zijn.

'Beetje' verstand van voetbal
Al met al blijken de bezoeksters van Vrouwonline enthousiast, maar nuchter te zijn als het op voetbal aankomt. Zo neemt bijna de helft geen vrij als het Nederlands elftal speelt. Aan een oranje outfit, idem gelakte nageltjes en andere wk-accesoires wordt wel gedacht. Hun partner is vaak fanatieker dan zijzelf (41,4%). En ze geven toe maar een 'beetje' verstand van voetbal te hebben (48,7%). Bijna de helft van de vrouwen (42%) geeft toe zich in de supermarkt te laten verleiden door de oranjegekte of het nu om oranjegebak, beessies of oranje slingers gaat.

Over Sanoma Digital
Sanoma Digital is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste digitale uitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 180 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, Vrouwonline.nl, Viva.nl, Autoweek.nl, SchoolBANK.nl, Autotrader.nl, Jongegezinnen.nl en web-log.nl bereikt Sanoma Digital ca. 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. Sanoma Digital exploiteert tevens TVGids.nl. Het hele Sanoma Digital netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Sinds 2006 is Sanoma Digital ook actief op mobiel internet. Het mobiele netwerk van Sanoma Digital bestaat inmiddels uit 15 websites of apps, waaronder Startpagina.mobi, Mobiel.NU.nl, m.Autoweek.nl, m.Viva.nl, Mobiel.Kieskeurig.nl en HIER.nl.

Sanoma Digital is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (met bijbehorende extensies en evenementen) en alle digitale media is Sanoma Uitgevers in bereik het grootste mediabedrijf in Nederland.

Meer informatie over Sanoma Digital: www.sanomadigital.nl



Ingezonden persbericht