Ingezonden persbericht


Ode van beeldende kunst aan vertrekkende burgemeester van Amersfoort!

Op 24 juni werd de tentoonstelling "de (burge)meester verzamelt" feestelijk geopend in Museum Flehite. De tentoonstelling bevat twee privé collecties onder andere van de vertrekkende burgemeester van Amersfoort mevr. Albertine van Vliet-Kuiper. Aan de vooravond van haar afscheid werd burgermeester Albertine van Vliet-Kuiper extra in het zonnetje gezet. In het bijzijn van ruim 150 genodigden werd zij bedankt voor haar inzet en enthousiasme voor kunst en kunstenaars in Amersfoort.

Zoals directeur Gerard de Kleijn van Amersfoort in C in zijn toespraak al verwoordde:

"Elke stad en elke tijd krijgt de burgemeester die het verdient. Bert Schreuder legde zich toe op de economische ontwikkeling van Amersfoort, en dat was hard nodig. Annie Brouwer acteerde in het politieke domein en loodste Amersfoort in het grote stedenbeleid. Jij hebt een cultureel profiel gezocht.

En wij, en dan bedoel ik even ruim de culturele sector, de kunstenaars, de theaters, de producenten, de musea, de festivals, noem maar op, hebben daar plezier van gehad en vooral steun gevoeld. Je hebt het citaat van Piet Mondriaan op het stadhuis waar gemaakt, je bent opgekomen voor de immateriële waarden." Tijdens deze feestelijke opening bood Stichting Amersfoort in C namens de musea en Amersfoortse beeldende kunstenaars de burgemeester een unieke verrassing aan, een speciaal geschreven Liber Amicorum.

Curator van Kunsthal KadE Robbert Roos selecteerde 18 kunstenaars om mee te werken aan dit speciale cadeau. Kunstenaars uit Amersfoort geselecteerd op Amersfoortse roots, kwaliteit en de voorkeur van de burgemeester. De kunstenaars die meewerkten aan het Liber Amicorum zijn; Armando, Emile vd Kruk, Couzijn van Leeuwen, Conny Meslier, Ron Jagers, Thijs Trompert, Marisja Smit en Lotte van Lieshout, Krijnie Beyen, Henk vd Bosch, Theo van Delft, Michiel Jansen, Knikov, Monique Kwist, Bob Negrijn, Frans Ottink, Jan Ros en Juane Xue.

De tentoonstelling 'de (burge)meester verzamelt' is te bezichtigen van 25 juni tot 29 augustus 2010 in Museum Flehite. De tentoonstelling bevat beeldende kunst en voorwerpen uit de collectie van beide echtparen. Elk kunstwerk vertelt een ander persoonlijk verhaal. De tentoonstelling is omlijst met foto's gemaakt door Roel de Vringer zodat de bezoeker zo ook echt een kijkje kan nemen in de huizen van beide echtparen.

Voor meer informatie verwijs ik u door naar de website: www.museumflehite.nl Bij de tentoonstelling hoort ook een uniek magazine met achtergronden en verhalen van beide echtparen. U krijgt deze speciale uitgave gratis bij uw entreekaartje in Museum Flehite.

////// Einde bericht //////