Panda kiest Javocom als distributeur in Nederland

Distributieovereenkomst vergroot bereik van Panda Security in Nederland

Gorinchem, 28 juni 2010 - Panda Security, de Cloud Security Company, heeft een overeenkomst getekend met Javocom, specialistische groothandel voor de computer vakhandel. Naast Eminent, Samsonite en Griffin is Panda Security één van de in totaal ruim twintig merken die Javocom voert. De security-leverancier zal één van de vijf focusmerken zijn waarin de distributeur zich wil specialiseren.

Verruiming van het beveiligingsaanbod
Traditioneel is Javocom een groothandel met computer-supplies als de kern van het assortiment. Daarnaast levert Javocom componenten voor het zelf samenstellen of upgraden van een computer. De overeenkomst met Panda Security betekent een verruiming van het beveiligingsaanbod van Javocom. De producten van de security-leverancier zullen via retail, internetshops en de computervakhandel in de markt worden gezet.

Jo Alberti, Purchase-brand manager bij Javocom over de samenwerking: "Er zijn een aantal merken op bezoek geweest om een distributieovereenkomst mee te sluiten. Naast de goede condities, hadden we de beste klik met Panda. De relatie met Panda Security bestaat al langer en over onze eerdere ervaringen waren we zeer tevreden. Dit geldt zowel voor de organisatie zelf als de manier van zaken doen. Op deze manier was het een win-win situatie voor beide partijen."

Panda Security zal door de samenwerking de distributie van zijn producten optimaliseren. De producten worden beter bereikbaar voor eindgebruikers en zijn op meer plaatsen verkrijgbaar. Natascha Dewolf, Consumer Sales Manager Benelux bij Panda Security: "Javocom heeft in het verleden reeds bewezen een volwaardig distributeur te zijn. Zij passen precies bij de go-to-market strategie die we nastreven om ons kanaal uit te breiden, vooral in de breedte."


----

Over Javocom
Javocom is een specialistische groothandel voor de computer vakhandel. Het is een distributeur voor een aantal merken op de componentenmarkt. Computer supplies vormen de kern van het assortiment van Javocom. Zo biedt het oplossingen in het samenstellen, beheren en presenteren van assortimenten en richt zich op de wederverkoper van computerproducten.

Over Panda Security
Panda Security is in 1990 opgericht en is een van de grootste leveranciers van cloud-gebaseerde beveiligingsoplossingen. De software is beschikbaar in meer dan 23 talen. Panda Security-klanten bevinden zich over de hele wereld in 195 landen. Panda Security was het eerste IT-beveiligingsbedrijf dat de kracht van cloud computing gebruikte binnen zijn Collective Intelligence-technologie. Dit innovatieve beveiligingsmodel kan dagelijks duizenden nieuwe malware samples automatisch analyseren en classificeren. Hiermee verzekert Panda Security bedrijven en consumenten ervan dat ze over de meest effectieve beveiliging tegen internetdreigingen beschikken tegen een minimale systeemimpact. Panda Security heeft wereldwijd 56 kantoren. Het Amerikaanse hoofdkantoor bevindt zich in Californië; het Europese hoofdkantoor in Spanje.

Als onderdeel van zijn beleid maatschappelijk verantwoord te ondernemen, ondersteunt Panda Security de Special Olympics, het Wereld Natuurfonds en Invest for Children. Meer informatie is beschikbaar via http://www.pandasecurity.com en http://www.pandasecurity.nl.