Ingezonden persbericht


Utrecht, 28 juni 2010

Werkmethode Indigo nu ook uitgebracht in boekvorm

Op 23 juni jl. heeft Cure & Care Development samen met Indigo het symposium Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn in Doorn georganiseerd. Tijdens dit goed bezochte symposium werd het gelijknamige boek van Paul Rijnders en Els Heene gepresenteerd. Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn biedt nieuwe perspectieven voor eenieder die werkzaam is in de geestelijke gezondheidszorg.

Paul Rijnders en Els Heene hebben een boek geschreven waarin de methode, de achtergronden en de toepassingsgebieden van kortdurende psychologische interventies worden beschreven en met praktijkvoorbeelden geïllustreerd. Rijnders is één van de grondleggers van Indigo. Het boek met titel Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn is bestemd voor hulpverleners in de eerste lijn, zoals psychologen, SPV'ers, huisartsen en maatschappelijk werkers, maar ook voor psychiaters, klinisch psychologen en medisch specialisten.

Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn beschrijft een goed doordacht en uitgetest behandelmodel dat bij psychische klachten uitstekend in de eerste lijn kan worden uitgevoerd. Met deze kortdurende psychologische interventies worden patiënten in aanzienlijk minder sessies dan gebruikelijk geholpen. Het behandelprotocol bestaat uit acht stappen die in maximaal acht bijeenkomsten kunnen worden uitgevoerd. Aan de hand van het zogenoemde KOP-model wordt gewerkt aan het versterken van de copingstijl, het probleemoplossend vermogen en de zelfredzaamheid van de patiënt. Het is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen met milde tot matige psychische klachten.

Het boek draagt bij aan de ambitie van Indigo om mensen sneller en beter zorg te bieden. Indigo is optimistisch en gelooft dat als mensen er op tijd bij zijn, zij zelf veel kunnen doen om weer grip op hun leven te krijgen. Zo voorkomt men dat problemen steeds erger worden. Indigo helpt mensen om problemen zélf aan te pakken. Vanzelfsprekend kan dit via Indigo, maar door de komst van het boek en de bijbehorende werkboeken kunnen hulpverleners in de eerste lijn kennis maken met de Indigo werkwijze (www.indigo.nl).

Kortdurende psychologische interventies voor de eerste lijn wordt uitgegeven door Uitgeverij Boom in Amsterdam. Voor meer informatie over het boek, de bijbehorende werkboeken en video's die de werkwijze weergeven kunt u kijken op: www.kortdurendetherapie.nl

EINDE BERICHT >>