Ingezonden persbericht


Groeneveld Group benoemt Ron den Engelsen in Board of Management

Maandag 28 juni 2010 - Groeneveld Group in Gorinchem heeft vandaag bekendgemaakt dat Ron den Engelsen met ingang van 1 augustus 2010 is benoemd tot Vice-President, Marketing, Communications & Business Development. Den Engelsen was sinds januari 2000 Directeur Communicatie bij DAF Trucks N.V., verantwoordelijk voor zowel Corporate Communicatie als Marketing Communicatie.

Tot de Groeneveld Group behoren Groeneveld Transport Efficiency en GreenCat Telematica- en Transport Managementsystemen. De onderneming is al bijna veertig jaar actief in de ontwikkeling, productie en marketing & sales van geavanceerde producten en systemen op gebied van geautomatiseerd onderhoud, veiligheid en efficiencyverhoging voor diverse sectoren, waaronder transport, bouw en grondverzet, landbouw en industrie. Groeneveld telt zo'n 550 medewerkers, heeft onder meer een state of the art productiebedrijf in Italië en eigen vestigingen in diverse landen van Europa, in de Verenigde Staten en Canada, en in Australië, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika.

"Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van Ron naar Groeneveld Group. Hij heeft een prachtige staat van dienst, zowel in de journalistiek, als in communicatie en marketing, en een grote kennis van de transportsector en de -industrie. Wij zijn ervan overtuigd dat Ron een belangrijke toegevoegde waarde zal bieden bij de verdere mondiale groei van Groeneveld in de komende jaren. Wij kennen Ron bovendien als een man die dicht bij de markt staat, hetgeen uitstekend aansluit bij de cultuur van onze onderneming", aldus Henk Groeneveld, CEO van de Groeneveld Group.

Ron den Engelsen (55) studeerde Autotechniek in Apeldoorn en trad na een carrière van tien jaar in de personenauto- en bedrijfswagenjournalistiek, in 1990 in dienst van DAF Trucks. Hij bekleedde diverse managementfuncties in corporate communicatie en marketing communicatie. In 2000 werd hij benoemd tot Directeur Communicatie, bij DAF Trucks. Ron is getrouwd en heeft drie zoons.




Ingezonden persbericht